Čaj za potenciju

Čaj za potenciju – Činjenice

Čaj za potenciju koji ćemo ovde predstaviti bi mogao da reši bar polovinu problema od kojih pate muškarci sa ovih prostora.

Postoji jedno vreme u životu svakog muškarca, vreme kada mu baš ništa ne ide od ruke. Pre ili kasnije erekcije prestaju ili možda nisu više onakvog intenziteta kakvog su bile.

Do toga može doći usled nekog stresnog momenta. Može biti i posledica nezdravo vođenog života ili najjednostavnije objašnjenje, došlo je to vreme i muči nas godina proizvodnje.

Pod kojim god okolnostima da je došlo do ovog problema, prosečni muškarac će se bez imalo sumnje okrenuti raznim, često bizarnim, pilulama ili suplementima, u nadi da se stanje može preokrenuti.

Često se okreću u smeru prirodnih lekova i dodataka ishrani, pa i nekim sumnjivim hemijskim koktelima ne bi li se resetovali.

U poslednje vreme, sve više se govori o čaju za potenciju koji može pomoći u borbi protiv ove pošasti i pomoći nam da prirodno povratimo zdrave erekcije, te smo rešili da malo pažljivije pogledamo o čemu se to radi.

U pitanju je Kingpole recept za prirodni čaj za potenciju u koji se mnogi muškarci kunu.

Šta je tačno Čaj za potenciju?

macun med slikaČaj za potenciju može biti u različitim varijacijama, ali u suštini, to je miks raznih travki, korenja i čajeva koji sadrže sastojke.  Koji dokazano imaju pozitivna dejstva na povećanje nivoa testosterona, povećanje cirkulacije krvi i ponekad vam mogu pomoći da se opustite.

Mešavina svih tih sastojaka bi mogla biti taman ono što vam treba, da potera stvari u pravom smeru i „digne“ na pravi nivo.

Stoga, postoji mnogo recepata na tržištu, ali mi smo našli jedan čaj za potenciju koji je veoma popularan i veoma se lako spravlja.

Nije potrebno da trošite brdo novca na fensi pilule, tablete ili čak preskupe kupovne čajeve, kad možete sve sami da odradite i napravite lično svoj čaj za potenciju.

Sve što vam je potrebno možete naći u običnoj prodavnici ili eventualno u prodavnici zdrave hrane.

Čaj za potenciju – Sastojci

Hajde da prodiskutujemo malo o sastojcima koje ćete koristiti i o razlozima zašto su oni korisni i koje benefite pružaju našem organizmu.

Bez daljeg odugovlačenja, evo liste potrebnih sastijaka za naš čaj za potenciju:

Đumbir:

Nadaleko poznata biljka, smatra se da poseduje vasodiletantne sposobnosti, da jača kardiovaskularni sistem i da sveukupno dobro deluje na organizam. Jasno vam je onda zašto je na listi.

Crni čaj:

Ovaj čaj se ponaša kao blokator kortizola, čime može dovesti do smanjenja srčanog pritiska.

Med:

Mnogi smatraju da konzumiranjem meda povećavate nivoe T ćelija u organizmu, jer med sadrži u sebi bor.  Ali to je sve diskutabilno, jer postoje neka istraživanja koja ukazuju na to da iako med dovede do povećanja nivoa bora u organizmu. To je u jako malom, možemo reći zanemarljivom procentu. Ali bez obzira na to, svojim brojnim drugim benefitima, zaslužuje da bude sastavni deo našeg čaja.

Piskavica (Fenugreek):

”Postoji dupla studija u kojoj je učešće uzelo 70 muškaraca, koja je otkrila da oni koji su koristili piskavicu su značajno poboljšali svoje seksualne performanse. Studija, doduše, nije zabeležila povećanje nivoa testosterona kod pacijenata tj. učesnika studije. Informišite se više na sledećem linku o pozitivnim koristima semenki (zrnevlja) piskavice.

Ženšen:

Sama biljka svojim izgledom lični na neki deo tela i verovatno je i to jedan od razloga za dugu tradicionalnu upotrebu u mnogim kulturama. Ali svakako ne jedini, jer postoje brojni dokazi i testiranja koja to dokazuju. Može pomoći u povećanju azot oksida, koji je neurotransmiter koji svojim delovanjem povećava protok krvi. Možda nije baš najkompletnije rešenje, ali svakako ne može da škodi i opravdano se nalazi u našem čaj miksu.

Kamilica:

Ovde već možemo da dodamo naš konačni ukus. Lavanda je jedna od najopuštajućih komponenti koje možete dodati. Ali svakako to može biti i kamilica, koja i opušta i ima protivupalna svojstva. Šta god da dodate, nećete pogrešiti.

Sok od limuna:

Limun je biljka sa brojnim benefitima. Jedan od njih je njegova mogućnost da čisti i otpušava krvne sudove, plus je bogat vitaminom C i flavinima koji navodno pomažu u borbi protiv ED.

U slučaju da vam se ova lista čini nekompletnom i da dodajete nešto na svoju ruku, ne preterujte i vodite računa o razmeri.

Med je uvek sjajna stvar i ide u sve čajeve. Ovaj čaj možete piti vruć, hladan ili dodati i par kocki leda, pa napraviti ledeni čaj.

Čaj za potenciju – Umesto zaključka

Na kraju, ako je uzrok vaših problema sa erektilnom disfunkcijom nezdrav život ili nešto što zahteva medicinsku intervenciju ili terapiju, budite razumni. Ispijanje čaja vam neće pomoći. Ne može da odmogne, ali neće vam pomoći.

Međutim, kod blažih varijanti ove bolesti, koja šolja čaja s vremena na vreme, može biti baš ono što vam je potrebno.

Svakako vredi pokušati pre nego što se odlučite na mnogo skuplja rešenja u formi tableta, pilula i gelova.

Naravno, treba napomenuti da postoje već gotovi napravljeni miksevi čajeva koje možete kupiti u supermarketima. Koriste se baš u ovu svrhu, protiv ED, i sadrže manje više iste sastojke.

Evidentno, oni se ne reklamiraju kao čaj za potenciju ali ako naletite na primer na crni čaj sa đumbirom, samo dodajte malo meda, soka od limuna i to je to, skoro pa identično kao naša mešavina.

Ove kesice bi koristili isto kao i naš čaj. Samo bi po potrebi dodavali komponente koje nedostaju i zaslađivali po potrebi.

Nekima je ovo i lakša varijanta. Ali mi vam savetujemo da probate i jednu i drugu metodu, pa sami prosudite šta vam više pogoduje.

Ako vam je ipak ovako lakše, slobodno uzmite više kutija čaja, trebaće vam. Što budete više aktivni, više ćete čaja i trošiti.

BONUS #1

turski med slika

Zeleni čaj za potenciju

Studija o zelenom čaju i erekciji otkrila je da hrana bogata antioksidantima smanjuje erektilnu disfunkciju. Pijenje zelenog čaja s ženšenom pojačava plodnost muškaraca.

Sperma je vrlo osjetljiva na slobodne radikale, visoko reaktivne toksine koji oštećuju ćelije i DNK.

zeleni caj za potenciju slika

Šta su slobodni radikali?

Slobodni radikali su svuda – u vazduhu koji udišemo, hrani koju jedemo, pa čak i sunčevoj svetlosti. Svakog trenutka telo apsorbuje kiseonik i pretvara ga u energiju u procesu koji se naziva oksidacija. Ovaj proces takođe oslobađa slobodne radikale.

Slobodni radikali se obično neutrališu antioksidansima pre nego što nam naštete. Kako starimo, međutim, ovaj proces postaje sve neefikasniji.

Zeleni čaj bogat je izvor katehina, visoko potentnog antioksidansa. Otkriveno je da je preko 100 puta efikasniji u neutralizaciji slobodnih radikala od vitamina C i 25 puta snažniji od vitamina E.

Nije ni čudo što mnoge biljne mešavine koje podstiču u plodnost uključuju zeleni čaj kao svoj uobičajni sastojak.

Studija Univerziteta u Bostonu

Studija o zelenom čaju i erekciji iz 2006. godine koju je proveo Medicinski fakultet Univerziteta u Bostonu istraživala je da li dugotrajna konzumacija hrane bogate antioksidansima ublažava erektilnu disfunkciju.

Kunići koji pate od problema sa erekcijom pili su antioksidativne napitke poput soka od nara, crnog vina, soka od borovnice, soka od brusnice, soka od naranče i zelenog čaja.

Naučnici su otkrili da dugotrajna konzumacija hrane bogate antioksidansima smanjuje erektilnu disfunkciju.

Sok nara naročito pokazuje antioksidativne aktivnosti. Utvrđeno je da povećava protok krvi, poboljšava erektilni odgovor i opuštanje glatkih mišića.

Prema kineskoj biljnoj medicini, pijenje zelenog čaja sa Panax ginsengom pojačava plodnost muškaraca.

Poznat kao kineski ili korejski ženšen, Panax ginseng se obično uzgaja u severnoj Kini i Koreji.

Red Panax ženšen je posebno moćan. Uzgaja se više od 6 godina, crvene je boje jer se pre sušenja izlaže na pari.

Korejska studija

Korejsko istraživanje iz 2002. godine u kojem je učestvovalo 45 pacijenata pokazalo je da konzumiranje 900 miligrama korejskog crvenog ženšena 3 puta dnevno poboljšava erekciju posle 8 nedelja.

Sledeći biljni recept za čaj se preporučuje:

Kuvajte 15 grama ženšena 30 minuta. Pomoću likera od ženšena skuvajte 5 grama zelenog čaja. Ako je ukus prejak, razredite ga dodavanjem još vode.

Konzumirajte jednom dnevno.

Summary
Čaj za potenciju muškaraca - Sastav - Apoteka - dizalica.rs
Article Name
Čaj za potenciju muškaraca - Sastav - Apoteka - dizalica.rs
Description
Čaj za potenciju muškaraca - Detalji sastav i način spremanja - Koristi se za blaže oblike erektilne disfunkcije. Pročitajte više u članku.
Author