Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu

Uvod

Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu?

Kada govorimo o jakim i postojanim erekcijama, najvažniji faktor jeste dobar protok krvi do penisa.

Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu slika

Popravljanje vaše dijete blagotvornim namirnicama po krvotok, držanje potrošnje alkohola pod kontrolom i generalno vođenje računa o načinu na koji provodimo svoj život će podstaći bolju cirkulaciju u telu, samim tim i u vašem penisu.

Zdravo srce, jednako zdrav kardiovaskularni sistem, je odgovor na pitanje: Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu.

Fokusiranje na ozdravljenje kardiovaskularnog sistema trebalo bi da  bude prioritet svima koji žele da poboljšaju svoje erekcije.

Ako patite od erektilne disfunkcije, postoje odobreni lekovi koji vam mogu pomoći u poboljšavanju cirkulacije i ostvarivanju erekcije.

To su najčešće Tadalafil, Sildenafil i nezaobilazna Kamagra, iako postoje i mnoge druge varijante.

To je san svakog muškarca, zar ne? Mogućnost da ostvari i održi erekciju adekvatnom kad god to zaželi. Stoga, ako vas slaba cirkulacija sprečava u toj nameri, vreme je da učinite nešto povodom toga.

Erektilna disfunkcija (ED) se prečesto javlja ako nas pitate.

Smatra se da su to neverovatni procenti od čak 40 % muškaraca mlađih od 40 koji u nekom momentu ispolje simptome ove nezgodne bolesti.

A pošto smo mi momci problematični kada treba da se zatraži pomoć, najbolje bi bilo da obratimo pažnju na preventivu. I ono šta možemo učiniti pre nego što problem preraste u nešto ozbiljnije.

Pojedinim muškarcima, jednostavno par promena u vođenju života i načinu ishrane će biti dovoljno da resetuju organizam na optimum.

Kod ostalih, možda će biti potrebno pribegavanje medikamentima kako bi povratili svoju moć u spavaćoj sobi. Svakako tu smo da bi pomogli i posavetovali.

Zašto je Cirkulacija Toliko Bitna?

Kad govorimo o erekcijama, šta je to što cirkulaciju čini važnom i kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu? Evo i malo nauke.

Kada se uzbudite, vaš mozak šalje neurološke signale koji podstiču širenje krvnih sudova penisa direktnim otpuštanjem azot oksida u krvotok. Samim tim i protok krvi se povećava, čineći penis dužim i tvrđim.

Dodatno, mišići stvaraju kompresiju vena unutar penisa (krvni sudovi kroz koje krv teče IZ penisa), te tako maksimizuju količinu krvi unutar njega.

Laičkim terminima govoreći, erekcije su u suštini maksimizacija ulaza, minimizacija izlaza. Drugim rečima, ostvarivanje dovoljnog dotoka krvi u penis i jednako važno, omogućavanje uslova da ta krv prebrzo ne odteče iz njega.

Da bude jasno, govorimo o ogromnim količinama krvi. Jedna zdrava erekcija troši oko 8 puta više krvi nego što bi proticalo kroz penis u opuštenom stanju.

Zvuči relativno jednostavno, ali ako sistem ne pumpa dovoljno krvi, mnogo toga može da pođe naopako.

Kako da Popravimo Cirkulaciju?

Kako poboljšanje cirkulacije može da nas učini zdravijim i energičnijim? Konkretno poboljšanje cirkulacije genitalne regije može da napravi bukvalno nebo zemlja razliku u vašem seksualnom životu.

Prva stvar koju možete da štiklirate na spisku je očuvanje srca.

Ako imate visok krvni pritisak, dijabetes ili pred dijabetsko stanje, neku srčanu bolest, popravljanje srčanog stanja MORA da vam bude prioritet. Verovatno je nešto što vam je vaš doktor već objasnio.

Ako ne patite od bilo kakvih uzroka loše cirkulacije, neke uopštene promene u načinu na koji vodite svoj život mogu biti dovoljne da srce ponovo pumpa kao nekad, do svih krajeva i tamo gde je najpotrebnije.

Dijeta za kardiovaskularno zdravlje

Nije nužno prva stvar na koju pomislite kad uvodite novu dijetu u svakodnevni režim, ali odabir pravih namirnica koje su odlične za zdrav protok krvi je veoma važno.

Ako jedemo prave stvari, nećemo samo popraviti stanje naše cirkulacije, već ćemo i povećati broj spermatozoida i nivoe testosterona.

Pojedine namirnice, kao na primer crna čokolada, voće iz porodice citrusa i crni luk su bogate flavonoidima koji promovišu zdravu cirkulaciju, krvni pritisak i zdravo srce.

Hrana i namirnice bogate nitratima, uključujući i povrće poput spanaća, brokolija i cvekle, pa i cimeta se pretvaraju u telu u azot oksid, kao što smo već naučili, hemikaliju koja je super važna za postizanje erekcija.

Za beli luk se smatra da pomaže opuštanju arterija i poboljšavanju cirkulacije. Ograničavanje unosa soli jedna je od mera kojima možete korigovati povišen krvni pritisak i poboljšati vaše arterijsko zdravlje.

Vežbajte i smršajte

Održavanje zdravog nivoa telesne mase kroz pravilnu ishranu i vežbanje je pravi način sprečavanja i same šanse za razvoj kardiovaskularnih pa i problema sa erektilnom disfunkcijom. Kako smo već naučili da gotovo redovno idu u paketu.

Gojaznost je direktno povezana sa morem ozbiljnih problema uključujući i dijabetes, probleme sa srčanim i krvnim pritiskom, visokim holesterolom, zapravo svim bitnim činiocima koji dovode do formiranja ED.

Kroz jednu jako interesantnu studiju je dokazano da svega 40 minuta na dan aerobnih vežbi, 4 puta nedeljno, u velikoj meri poboljšava stanje erektilne funkcije.

Gde ćete bolju motivaciju, trk po patike za trening i pravac teretana ili trčanje, bicikl, plivanje… šta god vam prija. Tri, četiri, sad.

Prestanite da pušite cigarete

Kao da nema već dovoljno razloga da batalite cigarete.

Pušenje je pogubno po zdravlje srca i arterija, kao i po vašu erekciju.

Pušenje direktno utiče na razvoj koronarne arterijske bolesti, začepljenju arterija plakom (talog koji se kači na zidove krvnih sudova). Zbog toga krv ne može normalno da cirkuliše i vremenom može da izazove srčani udar.

Da ne bude da je to najgore, pušenje svega 10+ cigareta svaki dan, je dovoljno da višestruko uveća rizik od pojave erektilne disfunkcije.

Oslobodite se stresa

Svi mi jako dobro znamo da je stres ubica. Jedan je od glavnih psiholoških uzročnika ED, a kada je ona prisutna i njen generator.

Kada smo pod stresom, krvni sudovi nam se sužavaju i grče, na taj način, naravno, negativno utiču na cirkulatorne procese kroz naše telo.

Pokušajte da uklonite sav bespotreban stres iz svog života.

Da se razumemo, ne tražimo od vas da date otkaz i preselite se na Tibet ili u neki ašram u Indiji. Ali možda ne bi bilo loše da probate sa nekim sitnim svakodnevnim vežbama meditacije, vođenja dnevnika, vežbi zahvalnosti (kažite sebi, naglas, tri stvari na kojima ste zahvalni).

Duboko disanje, meditacija, pa čak i masaža (koja sama po sebi podstiče protok krvi) vas mogu potpuno preporoditi i učiniti da se osećate kao nov.

Pijte svoje vitamine

Svi smo upoznati da vitamini i minerali igraju važnu ulogu u muškom zdravlju, ali isto tako i pomažu u cirkulaciji.

Konkretno, B vitamini, kojima je bogat sir, spanać, avokado i zrnaste žitarice, pomažu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Dakle, za cirkulaciju između ostalog, B kompleks je izuzetno bitan.

Vitamin E, u međuvremenu, je veoma moćan antioksidant, a gvožđe je takođe bitno u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, dakle oba ključna za dobru cirkulaciju.

Hranu pripremajte sa suncokretovim uljem ili nekim zdravijim (najbolje mast) i jedite dosta zelenog povrća i crvenog mesa, kako bi zadovoljili sve svoje potrebe.

Ako iz nekog razloga imate problem sa tim, postoji pregršt multivitamina na tržištu, snaćićete se.

Ograničite ili eliminišite alkohol

Dobra erekcija i preterana upotreba alkohola nikako ne idu zajedno. Alkohol opušta mišiće penisa, pa oni zauzvrat ne reaguju kada mozak naredi da se kontrakuju i zarobe krv u penisu, dakle, ostajete erekcije bez.

Čaša vina ili dve su možda dobre za postizanje odgovarajuće atmosfere i raspoloženja za predigru, ali sve preko toga nikako nije dobro.

A i svima se desilo da pijanima čak i ako se digne, često taj seks zapravo i nije nizašta.

Iako je mnogima ovo samo povremena stvar koja se eto tek tako desi, često pijenje i dugotrajna upotreba alkohola može ozbiljno oštetiti vaše zdravlje, pa samim tim i vašu cirkulaciju.

U svakom trenutku budite hidrirani

Plazma čini više od polovine vaše krvi, a plazmu čini šta. VODA.  Ne bi trebalo da vas iznenađuje da održavanjem zdrave hidratacije će i vaša krv teći fino i zdravo, bez ikakve začkoljice.

Ako iz nekog razloga dovedete sebe do dehiracije, automatski će biti manje krvi koja cirkuliše kroz sistem, pa će se stvoriti i prioriteti. A tu se erekcija ne kotira baš dobro, jer postoje mnogi drugi vitalni organi koji imaju prioritet.

Znači, pijte dovoljno tečnosti, poželjno obične vode i to ui preporučenoj dnevnoj količini od oko 3.7 litara odnosno oko 8 pinti.

Šta Onemogućava Cirkulaciju do Penisa?

Kao što rekosmo, zdravo srce i cirkulacija su kritični za zdravu erekciju.

Hajde da vidimo kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu? U suštini, to mogu biti ili ozbiljne medicinske komplikacije i problemi ili pak loši izbori kojima vodimo svoj život.

Ako ste pod stresom, gojazni ste ili dijabetičar, gotovo sigurno će i vaše erekcije patiti. Prihvatite i implementirajte aktivniji i zdraviji način života i automatski ćete neutralisati ova tri faktora.

Ateroskleroza je ozbiljan problem koji utiče na protok krvi kroz telo, a može i izazvati erektilnu disfunkciju ukoliko se javi na potezu ka penisu.

Odnosi se na očvršćavanje i sužavanje zidova arterija usled taloženja plaka. Ateroskleroza ima šest glavnih uzročnika. Može biti nasledna, usled visokog pritiska, visokog holesterola, gojaznosti, pušenja i dijabetesa.

Manje ozbiljan faktor, ali svakako utiče, je ako se prejedete neposredno pred vođenje ljubavi.

Naime, energija potrebna za varenje tako velikog obroka zahteva i veći protok krvi u stomak, želudac i creva, pa opet strada penis i erekcija.

Ako već i dođete u priliku da vam se posreći, možda bi najbolje bilo da preskočite pola kile pljeskavice i veliki pomfrit i držite se nečeg lakšeg. Tipa mali file i mali pomfrit.

I pametno bi bilo da date sebi pola sata ili sat da se to sve svari, pa tek onda prionete na posao.

Muškarci koji pate od hipertenzije (visokog pritiska) takođe mogu imati problem sa cirkulacijom.

Visok pritisak koji se ne drži pod kontrolom, može oštetiti krvne sudove, opstruisati protok i ozbiljno ograničiti cirkulaciju. Hipertenzija može urokovati krvne ugruške koji remete cirkulaciju, a ukoliko dođe do njihovog oslobađanja, može doći i do srčanog ili moždanog udara ili čak i plućne embolije.

Nažalost, verovatnoća da ćete oboleti od hipretenzije povećava se sa godinama, što dolazi i u direktnu korelaciju sa javljanjem erektilne disfunkcije.

Ali ne plašite se, nikad nije prekasno. Uvek možete popraviti svoje erekcije.

Kako do Boljih Erekcija?

Ukoliko vam je cirkulacija u dobrom stanju, a i dalje vas muče loše erekcije, možda patite od erektilne disfunkcije (ED).

Nije lako kada vam doktor prvi put kaže da bolujete od ED, ali zahvaljujući modernoj medicini i lekovima koji su dostupni, sve se to da vrlo lako podneti.

Milioni muškaraca sa seksualnom disfunkcijom se okreću medicinskim intervencijama (poneki i hirurškim zahvatima) u potrazi za poboljšanim erekcijama.

Ovih dana, postoji čitav niz sjajnih lekova protiv ED koji se mogu kupiti u apotekama ili putem interneta, diskretno, direktno do vašeg praga, bez da iko zna za to.

Kamagra (Sildenafil)

kamagra_preparatiSildenafil je aktivni sastojak Kamagra preparata. MHRA je klinički ispitao i odobrio ovaj lek kao efektivno sredstvo za povećanje cirkulacije kroz penis.

Efektivno kod 9 od 10 muškaraca

Doza od 100 mg.

Kamagra i njen nebrendirani pandan Sildenafil, kao i Tadalafil su lekovi zvani PDE 5 inhibitori.

Oni svojim delovanjem targetuju PDE 5, enzim odgovoran za kontrakovanje delikatnih mišića krvnih sudova penisa.

Blokirajući efekte ovog enzima, povećava se protok krvi i kao što nam je poznato, rastu šanse za ostvarivanje i održavanje erekcija.

Sva tri leka deluju na slične načine, jedino se razlikuju u dozama i vremenu potrebnom da počne delovanje i vremenu trajanja.

Sildenafil je aktivan sastojak Viagra tableta, tako da su ove dve opcije identične, jedino im se ime razlikuje. Samim tim, njihovi efekti se osećaju kroz 30 do 60 minuta i rezultati se mogu osetiti narednih 3 do 6 sati.

Sa druge strane, Tadalafil je često oslovljavan kao vikend pilula, jer se njegove blagodeti mogu ubirati narednih 36 sati. I on počinje sa delovanjem u roku od 30ak minuta, pa vam pruža nekakvu seksualnu spontanost, bar na taj vikend.

Iako su ovi lekovi dokazano efikasni u borbi protiv ED, svakako vam savetujemo da pokušate sa primenom svih prethodno navedenih saveta, kako bi ostvarili svoj pun potencijal.

Cialis (Tadalafil)

cialis_tableteVikend pilula

Poznat kao  “vikend pilula” zbog svog dugotrajnog efekta koji traje i do 36 sati. Tadalafil je generična, nebrendirana varijanta Cialisa. Klinički je ispitan i dokazano deluje u ostvarivanju erekcija po potrebi.

Efektivan kod 9 od 10 muškaraca

Doza od najmanje 2.5 mg, 10 mg, pa do najveće, ujedno i maksimale od 20mg.

 

Summary
Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu i kako ostvariti maksimalne erekcije
Article Name
Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu i kako ostvariti maksimalne erekcije
Description
Kako poboljšati cirkulaciju u polnom organu - Kompletan članak o načinim za poboljšanje krvotoka u penisnoj regiji i njihova implementacija. Dijeta, vežbe, ostavljanje pušenja i alkohola, medikamenti i još mnogo toga.
Author