Kako povećati grudi?

Kako povećati grudi na savršeno prirodan način?

Kako povećati grudi Možete li nekako? Kratko i jasno, da možete.

Većina žena mašta i želela bi da ima savršeno telo, a za to, složićete se, vam je neophodan par dobrih grudi savršenog oblika kojima se možete ponositi.

Medicinski govoreći, operativna metoda zvana augmentacija grudi se izvodi baš sa tim ciljem, povećanja veličine i oblika vaših grudi.

Pri ovoj operaciji, hirurg ugrađuje implantate na bazi fiziološkog rastvora ili silikona ispod tkiva dojki kako bi ih istakao. Treba napomenuti da se ne radi o naivnom zahvatu, naprotiv, moguće je da vrlo lako dođe do ozbiljnih komplikacija. A da ne pričamo o činjenici da je prosečan život jednog implanta svega 12 godina. Batalite i zaboravite na to, a mi ćemo vam dati alternativu.

kako povecati grudi slika

Postoje potpuno prirodni načini kojima možete povećati dojke kao što su razne masaže, vežbe povećanja, dijete i pumpe za povećanje grudi. Kroz ovaj članak ćemo vam približiti sve ove metode i pomoći da otkrijete koja je metoda najbolja za vas i vaše grudi.

Sadržaj

 • Interesantne činjenice vezane za ženske grudi
 • Kako povećati grudi u kućnim uslovima?
 • Hrana kojom dojke bujaju
 • Jogom do većih grudi
 • Masažna ulja za veće grudi
 • Vežbe za povećanje dojki
 • Mogu li suplemeti pomoći u ovome?
 • Najčešće postavljana pitanja

Interesantne Činjenice Vezane za Ženske Grudi

Grudi iliti dojke imaju svoju drevnu svrhu i mogu da učine mnogo više nego što je nama poznato.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o dojkama koje možda niste znali o njihovoj svrsi u životu prosečne žene.

 • Da li ste možda znali da je leva dojka gotovo uvek veća od desne? Da, da, ne postoje dve identične dojke na ovom svetu (osim možda u nekim fijokama po ordinacijama).
 • Kada vežbate, vaše dojke poskakuju opisujući osmicu (broj 8).
 • Sama veličina grudi se menja i smatra se da u toku života, prosečna žena promeni 6 brojeva i to najviše zahvaljujući samim brushalterima koje nosi.
 • Vaše grudi sazrevaju tek nakon pregurane trudnoće i perioda laktacije.
 • Grudi prirodno rastu do 4 godine nakon prvog menstrualnog ciklusa.
 • Drevni Egipćani su prvi identifikovali kancer dojke i to zabeležili na papirusu pre oko 3500 godina. Hijeroglifi na tom dokumentu prikazuju balonkasti tumor u predelu grudi koji ne može da se izleči.
 • I muškarci mogu da obole od raka dojke. Da, Petar Kris je bio prvi čovek koji je preživeo muški rak dojke.

Kako povećati grudi u kućnim uslovima? Da Li Je To Izvodljivo?

Da, moguće je da sami u kućnim uslovima povećate svoje grudi masažom, vežbanjem ili ishranom koja ih čini većim. Evo šta sve treba da učinite kako bi do toga došlo.

1. Hrana od koje rastu grudi

Hrana poput mlečnih proizvoda, voća i orašastih plodova može pomoći u prirodnom povećanju grudi. Evo nekoliko zanimljivih recepata, pre svega zdravih, koji bi trebalo da osiguraju povećanje u svega mesec dana primene.

Mleko Vaše grudi su u potpunosti sačinjene od masti i konzumiranjem punomasnog mleka i mlečnih proizvoda možete povećati veličinu svojih dojki.
Papaja Papaja u kobinaciji sa mlekom sigurno povećava grudi. Međutim, ovo se ne savetuje ukoliko ste trudni ili dojite i dalje svog mališana.
Semenke piskavice Ove semenke sadrže veliku količinu estrogena koji stimuliše rast grudi. Napravite pastu od njih i pomešajte ih sa senfom i nežno masirajte svoje grudi.
Semenke komorača Dodajte prah komorača ili semenke u svoju ishranu ili pak napravite pastu, pomešajte je sa maslinovim uljem i utrljavajte u dojke.
Semenke lana Grickajte semenke lana ili dodajte lan u prahu u svoju ishranu. Ne može da škodi ni laneno ulje koje je dobro i u prehrani a i u masaži.
Orašasti plodovi Orasi i orašasti plodovi su bogat izvor mononezasićenih masti koje su esencijalne u izgradnji tkiva samih dojki.
Soja Soja je bogata fitoestrogenima koji su biljna varijanta samom estrogenu koji kontroliše rast grudi. Dakođe je korisna u sprečavanju slobodnih radikala koji izazivaju rak.

2. Jogom do Većih Grudi?

Joga je hiljadama godina poznata kao metoda lečenja duha i tela. Ona sjedinjuje telo sa umom i pomaže u neutralisanju bolesti iznutra. Šta više, kada se pitate kako povećati grudi na prirodan način ova drevna umetnost pokreta i disanja vam itekako može pomoći. Evo na koji način joga može biti od koristi.

Bhujangasana Poznata i kao poza kobre – moraćete da legnete na stomak, spojenih nogu i stopala na podu, poput zmijskog repa, a ruke položite na pod ispred grudi, kao da se spremate za sklek. Krenite sa odgurivanjem ali tako da ne odvajate karlicu i noge od poda, već samo grudi i glavu. Ovu vežbu izvodite po 10 puta na dan.
Ustrasana Ili takozvana kamilja poza – izvodi se tako što kleknete na kolena, zabacite glavu i pogled u vis ili čak malo i unazad, a rukama se uhvatite za članke ili stopala iza sebe. Tako se istežite barem 10 puta na dan. Ova poza je odlična i za dobro varenje i tesanje masnih naslaga sa butina i ruku.
Dwikonasan Ova poza nam je svima poznata još od osnovne škole i časova fizičkog samo siguro ne pod ovim imenom. Stanite u raskoračni stav, ruke su iza leđa i spojene šakama. Krenite sa preklonom unapred, 90 stepeni naspram nogu, držeći leđa koliko god možete pravim, a rukama u 90 stepeni u odnosu na telo. Ko može, slobodno može i da produži i više od 90 stepeni. Ovo je odlična vežba istezanja kompletnog tela i koštanomišićnog sistema, a za grudi čini čuda.

3. Kako povećati grudi – Masaža Uljima

Naravno, podrazumeva se da je jedan od najboljih načina povećanja grudi njihova masaža. Nema ništa lepše nego kada sa partnerom ukombinujete masažu u predigru, a opet ovo sve možete izvoditi i sami.

Dakle, hajde da zajedno vidimo koja sve to ulja mogu poslužiti u ovu svrhu? U pitanju su sledeća ulja.

 • Ulje od semenki lana
 • Kreme za povećanje grudi.
 • Ulje komorača
 • Maslinovo ulje

Kako da pravilno izmasirate svoje grudi?

Nejbolji način prirodne augmentacije dojki je njihova masaža, evo i kako se izvodi u svega nekoliko koraka.

Prvi korak: Malim cirkularnim potezima kružite oko grudi sa blagim pritiskom na tkivo.

Drugi korakSpojite obe dojke, takoreći sisnite ih dok se ne spoje u sredini torza.

Treći korakRedovno ponavljajte ove pokrete i po 10 puta na dan koristeći neko od navedenih ulja za lubrikaciju i rezultati će biti vidljivi u najkraćem mogućem roku.

Napomena: Ne preterujte sa ovim vežbama i masiranjem jer može doći oticanja i preosetljivosti ukoliko ste pregrubi ili predugo ih izvodite. Ukoliko ove vežbe i masaži izvodi vaš suprug, dečko ili seksualni partner, do rezultata će brže doći.

4. Vežbanjem do Većih Dojki

Postoje brojne vežbe koje mogu dovesti do povećanja veličine grudi i sada ćemo vam ukazati na neke od njih. Evo šta treba da znate.

Vežbe za uvećanje grudi Kako se izvodi?
Krugovi rukama Korak jedan: Stanite uspravno, blagi raskoračni stav i istegnite i zagrejte obe ruke.

Korak dva: Lagano ih vrtite unazad jedan minut.

Korak tri: Lagano ih vrtite unapred u trajanju od jedne minute.

Korak četiri: Potom lagano pravite kružnice naiymeničnu i jednom pa drugom smeru ispruđenim rukama u trajanju od jedne minute.

Korak pet: Ponavljajte ovu vežbu još par minuta.

Presa ruku Korak jedan: Opružite ruke i gurajte ih unazad iza leđa, vodeći računa da su prave i ne savijajući ih ni po kojoj osi.

Korak dva: Vratite ih napred pa ponovo nazad.

Korak tri: Ponavljajte ovu vežbu nekoliko puta po jedan minut.

Horizontalna Benč presa Korak jedan: Ležeći na podu ili benč klupi ispružite ruke ispred sebe i savijte ih u laktovima na 90 stepeni. Možete a i ne morate imati opterećenje u šakama.

Korak dva: Naizmenično grrajte ruke ili tegiće od sebe kao da radite sklek i vraćajte u prvobitni položaj.

Korak tri: Ponavljajte vežbu nekoliko puta po minut. Vremenom možete povećavati otpor implementirajući veće težine koje podižete.

Poza molitve Korak 1: Spojite dlanove kao da se molite Bogu.

Korak dva: Napravite preklon napred pa unazad, fino se istegnite.

Korak tri: Ponovite ovu vežbu 15 puta. Možete ukombinovati i lateralne otklone, kao i izvođenje iz turskog seda ili čučnja na kolenima.

Modifikovani sklekovi Korak jedan: Lezite na pod licem okrenuti ka zemlji.

Korak dva: Položite obe šake na zemlju u položaj skleka.

Korak tri: Pokušajte da odgurnete svoju težinu od zemlje ako je to moguće. Ako nije, možete se kolenim osloniti na pod i pokušati na taj način.

Korak četiri: Ponovite ovu vežbu 15 puta ukoliko ste u mogućnosti. Ako niste, postepeno povećavajte dok ne dostignete željenu brojku.

Sve vežbe izvodite pažljivo, ne preterujte kako ne bi došlo do povreda. Potpuno je normalno da zaradite blagu upalu mišića nakon samog početka, ali ne odustajte, to je znak da ste na pravom putu.

Mogu li Suplementi Pomoći u Povećanju Dojki?

Da, postoje određeni suplementi koji svojim delovanjem podstiču dodatni rast grudi i daju vam bujnije poprsje.

Mesta za brigu nema jer se radi o oprobanim suplementima koji se prave od potpuno prirodnih sastojaka koji ne daju nikakve neželjene i nepredviđene efekte.

Jedina moguća stvar koja može uticati na vas jeste sama krema, losion ili kapsula i alergijska reakcija na njen materijal.

Svakako nije loše konsultovati svog lekara opšte prakse ili specijalistu pre nego što se odlučite na bilo koji vid suplementacije u cilju povećanja grudi.

Preporučuje se da koristite esencijalna ulja poput maslinovog, palminog ili ulja lavande da masirate svoje dojke barem 10 puta na dan.

Ova ulja su toliko dobra da svojim delovanjem ne samo povećavaju dojke, već ih i štite od raka i drugih bolesti i alergija.

Pumpe za Povećanje Grudi

Postoje i brojna rešenja u vidu pumpi koje se postavljaju na grudi i mehanički ih čine većim. To su neki vid spoja između muške penisne pumpe i pumpe za mleko koje koriste majke dojilje. Plastične nazovimo ih čašice obuhvataju dojku, jedna levu, jedna desnu. Stvara se vakum i na taj načine se tkiva istežu i vremenom i upornom upotrebom, rastu.

Kako povećati grudi – Često postavljana pitanja

Povećanje veličine dojki na prirodan način je odličan put i do povećanja samopouzdanja i mirnijeg stanja uma. Evo nekoliko najčešće postavljanih pitanja i nedoumica koje su se javljale među damama koje su pokušale neku od metoda.

Kako da povećate sise za samo 7 dana kod kuće?

Evo šta treba da učinite. Vrlo je jednostavno!

 • Dodajte u svakodnevnu ishranu hranu bogatu estrogenom. Dakle, jabuke, seme piskavice, komrača, maslinovo ulje, pomorandže, mleko i mlečne proizvode, orase i orašaste plodove, đumbir, kikiriki itd.
 • Redovna masaža dojki. Na taj način dovodite do povećanja proizvodnje prolaktina, hormona koji je zadužen za rast grudi.
 • Pijte čaj korena maslačka svaki dan. On pomaže u rastu novih ćelija tkiva dojki. Koristite ga bar dva puta na dan kako bi imali najbolje rezultate.

Da li dojenje čini da grudi ostanu trajno veće?

Ne! Majka u laktaciji deluje kao da ima veće grudi zbog količine mleka koja se nalazi u njima. Kada se dojenje i laktacija okonča, veličina se smanjuje i grudi se vraćaju u normalu. Možda dođe do blagog povećanja, ali je to sve koji procenat, takoreći zanemarljivo.

Zašto se grudi povećavaju nakon braka?

Post maritalno uzbuđenje povećava nagon za seksom. Tokom ovog stadijuma, ženske bradavice bivaju kruće i ispupčenije nego obično. Primetićete pojavu sitnih vena po dojkama i to će biti jasan znak da dolazi do rasta.

Koliko mleka jedna dojka ima u proseku?

Majka u laktaciji proizvede oko 30 ml mleka svaki dan. Generalno posmatrano, vremenom, recimo u narednih 40 dana, ta cifra raste od 30 ml sve do nekih 900 ml na dan.

Da li samo sisanje mleka povećava veličinu grudi?

Nikako. Sisanje stimuliše seksualni nagon i ni na koji način ne podstiče porast tkiva dojke. Konzumiranjem mleka i mlečnih proizvoda sa druge strane možete povećati grudi.

Da li redovan seksualni odnos dovodi do povećanja dojki?

Ne. Redovan seks ne povećava grudi. Naime, nivo estrogena koji se nalazi u vašim grudima je odgovoran za bilo kakva povećanja. Naravno, seks stimuliše efekat bradavica i zateže dojku. Ali se sve to vrati u normalnu nakon seksa. Dakle, ni redovan niti bilo kakav seks ne povećava veličinu dojki.

Grudi imaju važnu svrhu, a to je da proizvedu mleko i prehrane i imunološki pripreme novorođenče. Nasuprot tome, one i nekim ženam daju samopouzdanje i čine da se bolje osećaju u društvu. Postoje dame nezadovoljne veličinom svojih grudi i žele da ih povećaju, ali treba napomenuti da postoje i one kojima su grudi prevelike i žele da ih umanje. Dakle, ako želite da ih uvećate, nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao i da ćete primenom nekih od ovih metoda ili svih, pomoći sebi i dovesti do povećanja dojki koje toliko želite. Srećno.

Summary
Kako povećati grudi i da li postoje prirodni način za to?
Article Name
Kako povećati grudi i da li postoje prirodni način za to?
Description
Kako povećati grudi - Napravili smo lista svakodnevnih stvari koje mogu povećati veličinu vaših grudi. Ove prirodne aktivnosti za povećanje grudi mogu da koriste žene koje žele da povećaju veličinu grudi bez skupih ili opasnih operacija.
Author