Najbolje poze u sexu

Pre nego što pođete putem večnih lovišta ove poze u sexu bi trebalo da probate

macun med slikaDvadeset trojka je prava poslastica.

Neke stvari u životu su sa ponavljanjem sve bolje i bolje: serija Prijatelji, savršeno sunčani dani na plaži, manikir u koji imate poverenja.

A šta je sa seksom?

Definitivno se ne mogu svrstati u tu grupu.

poze u sexu

Čak i najjača varnica u spavaćoj sobi ponekad treba promenu poze u sexu kako bi se od nje rasplamsala vatra, u suprotnom, stvari postaju rutina, monotonost i dosada, jako brzo.

“Kad god u privatnost spavaće sobe uvedete nešto novo i sveže, postavljate se u poziciju da iskusite nešto bolje i stimulativnije,” kaže Vanessa Marin, licencirani seksualni terapeut.

Ukratko, vaš mozak konstantno traži nove izazove, a posebno kod žena, mozak je možda i najzaposleniji u trenucima zadovoljstva i uzbuđenja.

Takođe može i delovati potpuno rehabilitujuće po vašu vezu. „Jedan značajan izazov intimnosti je gubitak novina u spavaćoj sobi,“ navodi Shawntres Parks, licencirani seksualni i porodični terapeut.

Istraživački odnos u postelji pojačava emocionalnu intimu i podstiče rast i riskiranje.

Nove poze u sexu će potaknuti vas i vašeg partnera da se ponovo bar na tren osetite ranjivim i otkrivenim jedno pred drugim i na taj način stvoriti dublju povezanost.

Na kraju, naći ćete da se na taj način vaša veza produbljuje i da poverenje raste.

Ponekad, ekperimentisanje sa seksualnim pozama se podrazumeva i spada pod moranje.

“Ako se prenemažete svaki put kada je seks u ponudi ili kolokvijalno  ‘na stolu’ verovatno je vreme za promenu poze u sexu jer očigledno je došlo do nekog zasićenja.

Da li je to usled dosade i rutine, ili hroničnog ili nekog drugog zamora ili bola, možda bola prilikom penetracije, manje je bitno,

” Parks dodaje. Ali čak i da se nalazite u položaju bez bola, to ne znači da vam je to jedina opcija. Iako je razumljivo da vrlo lako možemo postati stvorenje navike, onog trena kada se sve kockice slože i nađemo našu pozu, Parks urgira na dalje eksperimentisanje i isprobavanje, uvek je dostupno nešto bolje.

Mogućnosti su skoro pa neograničene, zapravo limitirane samo našom maštom.

Ali, odakle početi?

Neka to bude od recimo od sledećih 45 poza od kojih ćete uzajamno svršavati od sreće dugi niz godina.

1. Vadičep

vadicep slika

Kako: Na ivici kreveta ili klupe, oslonite se na kuk i lakat i stisnite čvrsto butine jednu o drugu. Vaš partner je za to vreme iza vas u stojećem položaju penetrirajući u vaginu ili anus, po vašem izboru.

Zašto: Kako noge i butine držite čvrsto sklopljenim tokom seksa u ovoj pozi, kontrola vašeg partnera dok prodire je veća, a njegovo zadovoljstvo kompletnije.

Kako još efikasnije: Umesto da vaš partner radi sav posao dok vi ležite, probajte da sinhronizovano njišete kukovima ka njemu.

2. Lice o lice

lice u lice slika

Kako: Dok vaš partner sedi na stolici, kauču ili ivici kreveta, vi mu okrenuti licem o lice sedite u krilu.

Zašto: Tokom ove seksualne poze, vi ste u kontroli kako uglova, dubine penetracije, tako i brzine pokreta. Pošto ste u sedećem položaju, pruža dodatnu potporu i idealna je za one višečasovne seksualne sesije.

Kako još efikasnije: Lagano prepustite svojim prstima i šakama da dodatno doprinesu iskustvu. Kada jednom sednete, ruke su vam slobodne da ih koristite po sopstvenom nahođenju. Dodirujte, mazite, masturbirajte, dajte mašti na volju.

3. Pseća poza

zguza

Kako: Postavite se u položaj na sve četiri, a nakon toga neka vaš partner klekne iza vas, uspravnog ili blago opvijenog torza, baš onako kako bi pas to uradio.

Zašto: Ova poza je idealna za dublju penetraciju i lakšu stimulaciju G tačke.

Kako još efikasnije: Stimulišite klitoris jednom rukom ili neka to vaš partner čini umesto vas.

4. Perecanje

perecanje slika

Kako: Lezite na desni bok, vaš partner treba da je u klečećem položaju nad vašom desnom nogom, dok je vaša leva savijena oko njegovog levog boka.

Zašto: Sa ovom seksualnom pozom, dobijate dublju penetraciju koja je karakteristična za pseću pozu, dok ste još uvek u mogućnosti da ostvarujete kontakt očima. Ili ako penetracija nije vaš stil, vaš partner može da se trlja o vas dok vam masturbira i stimuliše klitoris.

Kako još efikasnije: Nagovorite partnera da vam trlja klitoris, jer, logično, prija.

5.  Peglanje

peglanje slika

Kako: Ležeći licem okrenutim ka podu, odnosno krevetu, sa raširenim nogama sa blago podignutim kukovima. Partner je direktno na vama.

Zašto: Ova poza je takoreći tesna, dobro prijanja i penis vašeg partnera ili strap on vaše partnerke će se činiti još većim i efektivnijim.

Kako još efikasnije: Savetuju se nešto plići ubodi i duboko disanje i tim ritmom ćete trajati koliko god želite.

6. G-Whiz

G-Whiz slika

Kako: Lezite na leđa, raširenih nogu sa listovima položenim na partnerova ramena.

Zašto: Ta poza je sjajna jer automatski sa podignutim nogama dobijate suženje vagine i lakši pristup vašoj G tački, što nije mala stvar.

Kako još efikasnije: Ako zamolite partnera da vas njiše levo desno ili gore dole, videćete. Tako bi penis ili pomagalo češće dolazilo u kontakt sa G tačkom i na taj način je dodatno stimulisalo.

7.  Pomoćnica kaubojke

pomocnica kaubojke slika

Kako: Slično popularnoj seksualnoj pozi Kaubojka, vi ste odozgo, klečite gurajući se rukama o partnerove grudi direktno na njegove butine i penis. Ali zaplet ove poze u sexu leži u tome da vas partner pridržava i nosi deo vašeg tereta, hvatajući vas za kukove ili butine dok se podižete i spuštate.

Zašto: Ova pozicija je manje stresna po vaše noge, pa je i klimaks nešto lakši.  Plus, ako ste sa muškarcem, vi ste u dominantnom položaju pa samim tim i kontrollišete njegovu erekviju i klimaks — što se kaže win win.

Kako još efikasnije: Smenjujte naizmenično plitke i duboke penetracije i a taj način stimulišite različite delove vagine.

8. Kolica

kolica slika

Kako: Postavite se u pozu na sve četiri, a onda neka vas partner dohvati otpozadi za kukove. Zatim ga vi svojim butinama i nogama obuhvatite, oslanjajući se samo na šakama.

Zašto: Pored toga što je sjajna vežba za ruke, ova muško dominantna seksuaona poza pruža dublju penetraciju. Nešto kao fizički aktivniji doggy stajl.

Kako još efikasnije: Ako se brzo umorite, pokušajte da se odmorite ležeći potrbuške na stolu ili krevetu, bar dok ne izgradite kondiciju.

9. Žablji Skok

zablji skok slika

Kako: Ovo je modifikacija pseće poze u sexu, pri kojoj iz pozicije na sve četiri, ostavljate kukove izdignutim, a glavu i ruke polažete ispruženim ispred sebe, na krevet ili pod, u zavisnosti od lokacije..

Zašto: Dublja penetracija je takože karakteristična za ovu poziciju, a pruža i mogućnost odmaranja ruku.

Kako još efikasnije: Kako su vam ruke slobodne, koristite ih za stimulaciju partnera ili klitorisa.

10. Stand and Deliver (Povuci potegni)

povuci i potegni slika

Kako: Oboje ste u uspravnom položaju, vi se savijte unapred dok vas partner uzima otpozadi.

Zašto:  Savijanje unapred tokom seksualne poze čini zidove vagine stegnutijim i povećava trenje. Dakle prija i vama i njemu.

Kako još efikasnije: Neka vam partner trlja kliću sa slobodnom rukom ili ukombinujte i čin vezivanja, možda ruku ili nogu, maštajte.

11. Vožnja Toboganom

Vožnja Toboganom slika

Kako: Vaš partner sedi, blago savijenih kolena, nagnut unazad naslonjen na podlaktice i laktove. Vi okrenuti licem ka njemu činite identičnu stvar mic po mic bliže dok ne ostvarite kontakt.

Zašto: Oboje ćete osetiti konekciju jer je poza blago neobična, nesvakidašnja, a pruža neometani kontakt očima. Povećava i stimulaciju jer se možete lako trljati klitorisom o partnerov pelvis.

Kako još efikasnije: Reći ćemo samo uglovi koji se slivaju ka genitalijama koji se spajaju i kockice leda, ništa više… skontaćete sami.

12. Kaubojka

kaubojka slika

Kako: Vi ste u klečećem položaju odozgo, rukama se oslanjajući na partnerove grudi. Odgurujete se i klizite niz njegove butine na penis. Ukoliko se nagnete unazad možete skloniti pritisak sa ruku i naleći se na njegove butine, eksperimentišite, vidite šta vam više odgovara.

Zašto: Iz dominantne pozicije, lakše možete kontrolisati klimakse i njihov intenzitet. Bukvalno ste u mogućnosti doziranja zadovoljstva.

Kako još efikasnije: Otkrijte nove senzancije tako što ćete dodatno raširiti ili skupiti kolena, možda i stiskati kolenima njegovo telo, na taj način aktivirati mišiće koji retko kad rade unutar karlice i vagine.

13. Obrnuta Kaubojka

obrnuta kaubojka slika

Kako: Vaš partner startuje sa svojih leđa, vi ga zajašete, ali okrenuti mu leđima, dakle gledate u pravcu njegovih nogu.

Zašto: Malo distanciranija poza, ali opet dovoljno dominantna, gde vi zadajete dubinu i intenzitet penetracije, kao i tempo koji vam odgovara.

Kako još efikasnije: Da bi ostvarili bolje uglove i protivtežu, skupite noge i zavucite stopala i listove između njegovih nogu i ispod kukova. Dakle, stopalima se takoreći hvatate za njegovo dupe.

14. Kauboj

kauboj slika

Kako:  Ovoga puta ste vi u ležećem položaju na leđima a vaš partner vas jaše. Nežno vam ugurava penis, dildo ili prst kroz tesan otvor polu skupljenih nogu.

Zašto: Tesno skupljene noge pojačavaju intenzitet penetracije.

Kako još efikasnije:  Neka se partner igra vašim dojkama ili neka vas nežno drži za ručne zglobove, možda ste raspoloženi i za vezivanje… ne sudimo, samo predlažemo.

15. Baletan i baletanka

baletan i baletanka slika

Kako: Stanite na jednu nogu, licem okrenuti ka partneru, drugu nogu obmotajte oko njegovog struka dok vas on pridržava i nežno penetrira.

Zašto: Ovo je odlična poza za kvalitetno vreme fejs tu fejs što se kaže i doboko povezivanje i strast.

Kako još efikasnije: Ukoliko ste izraženo fleksibilni, pokušajte da savijenu nogu podignete partneru a rame ili sebi iza glave. Tako će penetracija biti dublja, a stimulacija klitorisa nešto veća i izraženija.

16. Misionarska poza

misionaraks poza slika

Kako: Da li je stvarno potrebno išta o ovoj pozi reći? Ok. Lezite na leđa, dok vaš partner leži licem okrenut ka vama, na vama.

Zašto: Vanvremenski klasik, jednostavna, elegantna, intimna. Jeste da je možda dosadila, ali deluje.

Kako još efikasnije: Drastično možete korigovati osećaje menjajući uglove vaših nogu. To važi i za vas i za vašeg partnera.

17. Cik Cak

cik-cak slika

Kako: Penetracija nastupa iz misionarske poze u sexu, a zatim se celim telom pomera za nekih 90 stepeni tako da svojim telima formirate znak X.

Zašto: Nekog posebnog značaja nema, osim što možda bolje vidite i osećate pokrete svog partnera.

Kako još efikasnije: Koristeći se ovom pozom, uposlite ruke, masirajte leđa, guzu, noge, butine… možda je na stolu i uzajamna penetracija, ko zna. Otkačite totalno.

18. Sankanje

sankanje slika

Kako: Dok sede na krevetu ili stolici, guzom se smestite u njihovo krilo, potpuno obgrljeni njihovim telom.

Zašto: Pošto u ovoj pozi uopšte ne vidite partnera, pali še mašta i stavljate se potpuno u njihovu milosti ili nemilost. Može biti jaaako interesantno.

Kako još efikasnije: Stisnite karlične mišiće i uhvatite vaginom partnerov penis kao šakom ili stimulišite klitoris ili…

19. Klasično spunovanje

klasicno spunovanje slika

Kako: Oboje ležite na bokovima, okrenuti u istom smeru. Vi blago savijete kolena, otvorite kukove, a vaš partner vas prihvati otpozadi.

Zašto: Ovom pozom, kontakt je maksimalan, skoro celim telom se dodirujete, koža o kožu.

Kako još efikasnije: Neka vaš partner položi svoje ruke na vaša ramena i tako dodatno poveća intenzitet i produbi penetraciju.

20. obrnuto Spunovanje

Kako: Veoma jednostavno, iz misionarske poze u sexu, bez vađenja, samo skliznite oboje na bok i nastavite sa seksom, balansirajući rukama po potrebi.

Zašto: Dobićete istu intimu, maks dodir i plus, pogled. Oči su ogledalo duše.

Kako još efikasnije:  Pokušajte da prepletete noge ili da se njima mazite.

21. Zlatni luk

zlatni luk slika

Kako: Vaš partner sedi sa ispruženim nogama a vi sedite na njemu sa savijenim kolenima na njegovim butinama, oboje nagnuti unazad.

Zašto: Čisto pogleda radi. Ovako se kompletno vidite, nema tajni. Opet, sa druge strane, imate kontrolu dubine, uglova i intenziteta penetracije.

Kako još efikasnije: Neka rukom stimulišu klitoris ili uslužite sami sebe. Nagnite se dublje unazad za bolju aktivaciju G tačke.

22. Školjka

skoljka slika

Kako: Lezite na leđa sa nogama zabačenim unazad kao da radite kolut i prepletenim iza glave u članku. Partner je u misionarskoj pozi i penetrira.

Zašto: Imate slobodne ruke za obrađivanje kliće ili prostate ili nešto treće.

Kako još efikasnije: Neka parner jebe što više, trljajući pubičnu kost o vaš klitoris ili niže direktno stimulišući G tačku svojim glavićem ili čime se već služi (dildo, strap ili prst).

23. Klasična Bućkalica

klasicna buckalica slika

Kako: Ležeći na leđima sa nogama podignutim uvis i savijenim kao da radite kolut unazad, sa člancima pored glave, partner vas odozgo penetrira iz nekakvog polučučnja. Kao da umače penis u vašu vaginu, bućka (kao bućkanje kod pravljenja maslaca ili pecanje somova na bućku).

Zašto: Uz neizbežan kontakt očima, sliv dodatne krvi u glavu će dodatno pojačati ekstazu.

Kako još efikasnije: Neka kaplju čokoladni sirup ili šlag u vaša usta. Jeste malo čudno, neuredno, ali videćete, vredi. Valja ponekad videti stvari iz drugačije perspektive, ma koliko ona bila neortodoksna.

24. Predsedavajući

predsedavajuci slika

Kako: Partner sedi na ivici kreveta a vi guzom ka njemu sedite mu u krilo.

Zašto: Kroz ovu pozu pucate direktno na G tačku. U međuvremenu, rukama možete da čačkate skrotum, perineum, klitoris i sl.

Kako još efikasnije: Skupite kolena i privucite ih bliže grudima, oslanjajući se stopalima o ivicu kreveta.

25. Čarobnjak na Fliperu

carobnjak na fliperu slika

Kako: Stavite se u položaj polumosta (kao fliper mašina), sa većinom težine oslonjenom na ramenima. Vaš partner vam prilazi iz klečeće poze u sexu.

Zašto: Daje partneru veću kontrolu i mogućnost da lakše aktivira klitoris i masira tačke uzbuđenja.

Kako još efikasnije: Zabacite jednu nogu partneru na rame za prijatniju i dublju penetraciju.

26. V poza

v poza slika

Kako: Iz proste misionarske poze u sexu, podignite noge, zabacite unazad i raširite u V pozu (bukvalno formirajte slovo V nogama).

Zašto: Zato što poboljšava kontakt sa vulvom.

Kako još efikasnije: Možda da probate da se uhvatite za članke. Na taj način ćete možda dobiti na stabilnosti, a dodatno istezanje će povećati osećaj zadovoljenja.

27. Spork (kad viljuška upozna kašiku)

spork slika

Kako: Dok ležite na leđima, podignite desnu nogu tako da partner može da priđe i ugura se između nogu pod uglom od 90 stepeni i penetrira. Vaše noge su tada u obliku igala viljuške, otud i ovo spork poređenje (spoon + fork). Poza je izvodljiva spreda kao i otpozadi. Vi birate.

Zašto: Spork poza je interesantna, jer možete da odmrite podignutu nogu i spustite je na partnerovo rame recimo. Tako ćete i korigovati ugao penetriranja i dodatno povećati kontakt penisa i klitorisa, mada možete ga i gnjaviti rukama, kako god vam lakše.

Kako još efikasnije: Sinhronizujte disanje. Jedno od vas neka zada tempo i dišite. Ovom koordinisanom vežbom ćete dodatno produbiti prećutni dijalog intime.

28. Sedeća kolica

sedeca_kolica

 

Kako: Neka vaš partner sedi na ivicu kreveta ili stolice, a vi se pozicionirajte u položaj skleka, ali tako da su vam noge na krevetu, opkoračene oko partnera, a torzo i ruke u skleku nad podom. Partner će vam naravno pomoći u ovom maevrisanju i pridržati guzu i karlicu. Veoma zahvalna poza.

Zašto: Kod njenog izvođenja je primećena dublja penetracija + odlična je vežba za gornji deo tela i ruke.

Kako još efikasnije: Probajte da ukombinujete ritmičko kontrakovanje mišića karlice (Kegelove vežbe) u svrhu obostrano jačeg i intenzivnijeg klimaksa.

29. Na Astal

na_astal

Kako: Ne morate nužno sprovoditi ovu pozu na stolu… bilo koja površina će poslužiti, samo je bitno da vam dolazi do boka. Neka vam ga uguraju dok sedite ili ležite na ivici stola, šanka, haube ili možda kreveta.

Zašto: Lični kontakt, pogled je veliki plus ove poze u sexu. Plus tu je i razlika u visini, vi možete i raditi trbušnjake, korigovati distancu i sl.

Kako još efikasnije: Probajte možda da noge postavite kao u čučanj a stopala direktno partneru na grudi ili baš na ramena. Ovako možete da ga gurate i kontrolišete tempo na neki način.

30. Šampanjac

sampanjac slika

Kako: Oboje sedite, on na ivici kreveta, vi okrenuti leđima njemu u krilu.

Zašto: Regulacija brzine i intenziteta je u vašim rukama.

Kako još efikasnije: Probajte implementaciju ove poze u sexu na stepeništu ili ivici kade. Uz malo talenta i vežbe, može dati neverovatne rezultate.

31. Ommmm (Yoga)

joga_poza

Kako: Vaš partner je u turskom sedu (yoga/ pereca/ lotus stil), a vi sedite njima u krilu, okrenuti licem o lice. Noge obmotajte oko njegovog struka i zagrlite se rukama.

Zašto: Najbolja poza za tantrički seks. Ljuljate se, nema nagle penetracije, veoma je intimna i može da traje satima.

Kako još efikasnije: Izgubite se u pogledima i očima, dišite jednim dahom i slobodno pustite glas.

32. Kontra krkače

kontra_krkace

Kako: Skočite mu u naručje, zajašite ga, obgrlite nogama oko struka (on neka bude spreman, blago otkočenih kolena i u raskoraku). Partner stoji i nosi vas. Ako vam se ne skače, možete započeti u krevetu paa napraviti tranziciju u stajaći položaj.

Zašto: Ovo je poza iz bukvalno svakog holivudskog filma, dakle, mora se probati.

Kako još efikasnije: Neka vas nežno naslone na zid, tako će se malo rasteretiti i biti orniji za rad.

33. Pauk

pauk slika

Kako: Sedite jedno preko puta drugog sa nogama uperenim jedno u drugo i rukama naslonjenim na krevet iza leđa. Sada iz tog položaja prilazite jedno drugom dok ne dođe do penetracije. To je neka vrsta makazica, raširenih kukova se nataknete, jedna noga sa jedne jedna sa druge strane. Gledajući sa strane, dve ruke i dve noge seu sa svake strane, simetrično, kao kod pauka. Njišite se u ritmu, napred nazad.

Zašto: Zašto da ne, neobično je, deluje, a i dalje ostvarujete kontakt očima.

Kako još efikasnije: Uhvatite se za ruke i povlačite u čučeći položaj dok on leži na leđima. Ili možete ostati u sedećem uspravnom položaju, gde vas on povlači uz svoje grudi u neki vid poluzagrljaja.

34. Makazice

makazice slika

Kako: Kao i u malopređašnjoj pozi, sedite licem u lice, rukama naslonjeni iza leđa. Partnerova desna noga se diže preko vaše leve, a vaša desna preko njegove leve. Spojite se, približite i uživajte. Sada tako ležeći forirate nešto kao slovo X. Natenane, videćete da u ovoj pozi nije toliko do pentracije koliko do neke trakcije, uvrtanja… interesantan osećaj, probajte, videćete.

Zašto: Produženi odnos će akumulirati uzbuđenje. Lagani pokreti će stimulisati nervne završetke u vagini i glavi penisa, ukoliko je takav odnos u pitanju.

Kako još efikasnije: Ako vam je do jače penetracije, možete se rukama dohvatiti i privlačiti, nasađivati takoreći jedno na drugo. Takođe, eksperimentišite malo i sa promenama iz ležećeg u sedeći položaj bez vađenja.

35. Lenjivac

lenjivac

Kako: Položite jastuk iza partnerovih leđa i neka sedne naslonjen na njega sa ispruženi noama. Sada ga zajašite i čučnite na njega, tako da ste stopalima na krevetu. Kolena su vam savijena i tako kontrolišete intenzitet seksa i frekvenciju koja vam odgovara.

Zašto: Ova poza vas stavlja za kormilo, a i pruža prilično visok stepen intime. Smatrajte penis, alatom za masturbaciju i trljajte se, natačinjite, do mile volje, koliko god vam odgovara. Naravno vodite računa i o partneru, da ne opali.

Kako još efikasnije: Iz ove poze, tranzicije su jednostavne, u  misionarsku, pauka, makazice i sl. bez potrebe za prekidanjem odnosa.

36. Snow Angel

snow_angel

Kako: Lezite na leđa i neka vas partner opkorači tako da vam okrene leđa. Podignite noge i obmotajte oko njegovih leđa da bi pridigli karlicu dovoljno da može da vam ga stavi. Uhvatite ga za guzu kako bi mu pomogli u kliženju napred nazad. Dodajte slobodno malo masaže u vaš hvat.

Zašto: Zato što, ako ništa drugo imate divan pogled na partnerovu guzu. Plus, iz ove pozicije imate olakšan pristup klitorisu, anusu, prostati itd. A da ne spominjemo savršenu poziciju karlica za trljanje o klitoris.

Kako još efikasnije: Probajte da se partner okrene u misinarca bez vađenja, pa ako može tako u krug, to bi bila takozvana vetrenjača. Probajte, nije lako, ali vežbom do savršenstva.

37. Uvijeni lotus

uvijeni lotus slika

Kako: Partner je u yoga pozi, vi ste mu u krilu, obmotanih nogu iza leđa. Partner je u vama i trlja vas pelvisom.

Zašto:  Pozicija pruža intimu i dodir obrazima, ljubljenje, pogled. Dodatno, iz ove poze su dostupne brojne tranzicije kao i mogućnosti za stimulacijom brojnih erogenih zona gornjeg dela tela (glava, vrat, uše školjke i sl.).

Kako još efikasnije: Divljajte rukama, grickajte bradavice, ljubite se, ližite, šapućite bezobrazno… šta god da vas pali.

38. Zmija

zmija slika

Kako: Lezite na stomak sa izdignutom karlicom (najbolje da podglavite jastuče ispod), a partner vas poklapa otpozadi i odozgo, takođe ležeći.

Zašto: Super duboka penetracija je ostvariva iz ove poze, odlično prijanjanje kao i super osećaj.

Kako još efikasnije: Slobodnim rukama ga možete držati za penis i kontrolisati dubinu penetracije ili guzom menjati uglove radi bolje stimulacije.

39. Varijacija kaubojke

varijacija_kaubojke

Kako: Poza je ista kao kod kaubijke samo što kada devojka zajaše i partner je penetrira, ona se zabaci unazad i osloni rukama na krevet ili njegove noge. Na ovaj način se ostvaruje ugao od oko 45 stepeni sa partnerovim nogama, a samim tim penis stavlja u nezgodan zategnuti položaj unutar vagine koji tako dodatno stimuliše.

Zašto: Ova mala promena targetira G tačku i dodatno daje kontrolu brzine i dubine prodiranja penisa. Plus, muškarac lakše dolazi do klitorisa.

Kako još efikasnije: Pomozite sami sebi sa V hvatom. Formirajte kažiprstom i srednjim V oblik i postavite ih sa obe strane klitorisa tako da je penis između i gurajte prste na dole u masturbirajućim pokretima.

Za one koji vole da masturbiraju…

40. Potrbuške

potrbuske slika

Kako: Lezite na stomak sa rukama između nogu. Trljajte noge jednu o drugu i mrdajte kukovima gore dole kako bi došlo do stimulacije klitorisa prstima i trenjem.

Zašto: Zato što je jednostavno, a opet veoma zadovoljavajuće.

Kako još efikasnije: Jednostavno se kombinuje sa dildoima i ostalim pomagalima, kao i onima sa dodatnom analnom stimulacijom, a i sa brojnim drugim pozama.

41. Zabava u kadi

zabava_u_kadi

Kako: Sa potopljenim telom u toploj vodi i nogama koje vise sa strane, krenite sa trljanjem i maženjem odozgo na dole, sve dok ne dođete do međunožja.

Zašto: Opuštanje u toploj vodi, prijatni mirisi, možda neke sveće, muzika, sve to otklanja stres, opušta i definitivno vas čini napaljenijim.

Kako još efikasnije: Slobodno zatalasajte, inkorporirajte igračke, a naravno tu je i nezaobilazna glava tuša sa dodatnim podešavanjim mlaza. Dobar mlaz na pravom mestu može biti ekstremno prijatan.

42. Gledaj i uči

gledaj_i_uci

Kako: Koristeći ručno ogledalce, sedite u udoban položaj, blago se nagnite, naslonite u udobnoj stolici ili krevetu i bacite pogled. Kada nađete najbolji položaj i sve vam je pod vidnim poljem, manite se klitorisa i zađite dublje, otkrijte nove erogene zone. Istražujte otvore, prevoje, dubine, zidove vagine prstima, milovanjem, pritiskanjem sve dok ne napipate nešto da prija.

Zašto: Možda deluje jednostavno, ali ugao gledanja se menja. Ko zna, možda otkrijete neki mnogo bolji način da se dovedete do ekstaze i svršite kao nikad do tada. Antistres nema cenu.

Kako još efikasnije: Uposlite i partnera, ili možda svoju omiljenu igračku, mogućnostima nema kraja.

43. Kruženje prstom

Kako: Iz položaja sedenja, svojim prstom crtajte kružnice oko vašeg klitorisa. Počnite polako i vremenom pojačavajte i brzinu i intenzitet, u zavisnosti od reakcije.

Zašto: Ovaj metod je odličan za dame koje nalaze da im je direktan pritisak na klitoris previše jak i ne mogu dugo da ga trpe.

Kako još efikasnije: Ko kaže da to moraju biti kružnice ili “O” oblici? Crtajte, pišite sva slova, napišite roman ako je tako najbolje. Sve samo da vama bude prijatno.

44. Trljanje o kauč

trljanje_o_kauc

Kako: Opkoračite naslon za ruku omiljene fotelje ili kauča, ili možda ivicu stola, ili nogaru obloženu običnim peškirom. Počnite sa laganim pokretima kukova i polako dodajte na ritmu i pritisku.

Zašto: Odlična metoda ako volite konstantan, jak i ravnomeran pritisak na klitoris.

Kako još efikasnije: Ako vas previše podseća na Američku pitu, stisnite ivicu butinama i neka vas dečko dovati otpozadi. Samo pazite da nešto ne polomite.

45. Doprite do G tačke

doprite do g tacke slika

Kako: Lezite opušteno na leđa i savijte kolena ka grudima. Ugurajte prst ili dva u vaginu i to što dublje možete. Kada ih vadite, pritisnite prednje zidove vagine i uretre i gestikulirajte prstima kao da nekog zovete da vam priđe.

Zašto: Ovim pokretom, u početku će se normalno javiti osećaj za uriniranjem, ali kroz vežbu i praksu, shvatićete da je to put do G tačke i izuzetno prijatnog iskustva.

Kako još efikasnije: Probajte da vam je jedna noga savijena do grudi a druga potpuno opružena, pa ih naizmenično menjajte posle nekog vremena.

Summary
Poze u sexu - 45 najboljih seksualnih pozicija - Zagarantovano ćete biti zadovoljni
Article Name
Poze u sexu - 45 najboljih seksualnih pozicija - Zagarantovano ćete biti zadovoljni
Description
Otkrijte koje poze u sexu najbolje odgovaraju ženama, kako iznova izmisliti svoje omiljene pokrete i koji položaji garantuju orgazam - svaki put.
Author