Ajanta Pharma Proizvodi

AJANTA PHARMA

Ajanta Pharma Limited (APL) je multinacionalna kompanija sa sedištem u Indiji koja se bavi razvojem, proizvodnjom i marketingom formulacija farmaceutskih preparata uključujući Kamagra preparate.

Nalazi se u Indiji, Sjedinjenim Američkim Državama i oko 30 drugih zemalja Afrike, Azije, Bliskog istoka i Zajednice nezavisnih država. Osnovana je 1973. godine.

kamagra gel ajanta pharmasuper kamagra kamagra proizvodikamagra sumece tablete kamagra proizvodikamagra gold ajanta pharmakamagra bombone kamagra proizvodiapcalis gel slikatadalis tablete slikavalif slika

TRŽIŠTA I POSLOVANJE

Ajanta Pharma ima preko 1.400 proizvoda trenutno registrovanih u različitim državama i jednak broj proizvoda pod odobrenjem.

U Indiji, kompanija je brendirana generička kompanija sa fokusom na nekoliko visoko rastućih specijalnih terapija u oftamologiji, dermatologiji, kardiologiji i lečenju bolova.

Ajanta Pharma izvozi proizvode u preko 30 zemalja Azije i Afrike. Na ovim tržištima kompanija nudi širok spektar terapeutskih proizvoda u oblastima antimalarijskog, kardiovaskularnog, gastrointestinalnog, antibiotskog, dermatološkog, antihistaminskog, multivitaminskog, ginekološkog lečenja, kao i lečenja bolova.

Ajanta Pharma je nedavno pojačala svoje prisustvo u Sjedinjenim Državama sa odabranim portfoliom proizvoda, koji uključuje nišne i kompleksne tehnološke proizvode.

Trenutno, kompanija ima 27 proizvoda na američkom tržištu.

AJANTA PHARMA – ISTORIJA

Ranih 2000-ih, Ajanta Pharma bila je zabeležena kao glavni izvor stranih valuta, pored Reddy Labs, koja potiču od prodaja u jugoistočnoj Aziji.

Konkretno, 2003. godine, zajedničko ulaganje između Ajanta-e i ministarstva zdravlja u Turkmenistanu činilo je čitavu polovinu farmaceutskih potreba zemlje.

Kompanija je napravila nekoliko drugih zajedničkih ulaganja sa regionalnim vladama, kao što su Uzbekistan, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan, koje je presekla 2010-ih godina zbog neisplativosti.

Kompanija je doživela ogroman gubitak 2015. godine u pogledu umanjenja vrednosti investicija u iznosu od četvorostrukog godišnjeg profita.

Te iste godine, zabeleženo je da kompanija ima najveću prodaju u Indiji od bilo koje druge indijske farmaceutske kompanije, sa prodajom od 13.5 milijardi ₹.

  1. godine, istaknuto je da je kompanija imala izuzetnu aprecijaciju valuta tokom prethodne četiri godine i uključivanje valute na BSE 500 je zabeleženo. Do 2019. godine, valuta je bila unešena na S&P BSE 200 indeks.

AJANTA PHARMA – PROIZVODNI OBJEKTI

Ajanta Pharma upravlja sa sedam objekata za proizvodnju: šest unutar Indije i jedan na Mauricijusu. U Indiji, pet postrojenja proizvodi gotove formulacije, uključujući Dahej i Paithan fabrike koje su odobrene od strane američke FDA i Guwahati fabrika koja snadbeva domaće tržište i tržišta u razvoju. Druga fabrika proizvodi aktivne farmaceutske sastojke (AFS) pre svega za sopstvenu potrošnju.

SUDSKI POSTUPCI

Bayer je podneo tužbu pred Višim sudom u Delhiju optužujući Ajanta-u za povredu patenta na tretmane lečenja erektilne disfunkcije vardenafil i vardenafil hidrohlorid.

Kompanija je tvrdila da Bayer nije koristio svoj patent u Indiji zarad benefita Indije, što je navelo sud da obezbedi delimično olakšanje zabrane koja je dodeljena Bayer-u, dopuštajući Ajanta-i da proizvodi ali ne i da prodaje proizvod, u januaru 2017. godine.

Bayer i Ajanta postigli su neodređeni sporazum nakon što je sud naložio posredovanje u februaru 2017. godine.