Preparati za potenciju

Preparati za potenciju – kako ih odabrati?

Preparati za potenciju imaju svoje razlike!

preparati za potenciju

Koje su razlike među lekovima za lečenje erektilne disfunkcije?

Negde oko 55% muškaraca starosti od 40 do 70 godina imaju erektilnu disfunkciju u nekoj meri, iako svega jedan od deset kompletan izostanak erekcije.

Uzimanjem tableta i preparata za potenciju, kod oko 78% procenata zdravih muškaraca, postiže se dovoljna erekcija za početak seksualnog odnosa.

Da li ima neke razlike koji od tri leka za lečenje erektilne disfunkcije koristimo?

Da, pojedine razlike mogu postojati. Za nove pacijente, procedura je da se proba više lekova da vidimo koji imaju najbolje efekte.

Sildenafil (Kamagra) je često prvi lek za potenciju za kojim se poseže. Najduže se nalazi na tržištu i ima do sada već dobro poznate nuspojave i interakcije sa drugim lekovima i hranom.

Najveći je izazov u pronalaženju najboljeg leka za vašu ED i često se morate se dobro pomučiti da nađete lek koji vam je potreban i koji vam odgovara.

Koje preparati za potenciju  i tablete su dostupne  za lečenje ED?

Uz već pomenutu Kamagru, ostali preparati za potenciju u su Avanafil (Stendra), tadalafil (Tadalis) i vardenafil (Valif).

Svi ovi lekovi poboljšavaju dotok krvi u penis. U kombinaciji sa seksualnom stimulacijom, ovi lekovi omogućavaju postizanje erekcije dovoljne za seksualni odnos.

Postoji i brzo rastapajuća varijanta Levitra tableta po imenu Staksin, koja se stavlja pod jezik.

Tadalis je od strane FDA odobren za korišćenje i to u dozi od 20 mg i sa njim faktički dobijate erekcije kad poželite. Dalje može pomoći i kod problema urinarnog trakta, kao na primer kod poteškoća pri mokrenju usled uvećanje prostate.

Cene preparata i tableta za potenciju?

Cena lekova za lečenje erektilne disfunkcije značajno varira i zavisi od više faktora i kreću se od 800 do 1600 rsd.

Evo par saveta kako da u što većoj meri smanjite troškove:

 • Raspitajte se što je više moguće.
 • Pitajte lekara nešto više o doziranju, da li možete da ih podelite ručno na manje delove.
 • Pratite akcije i popuste proizvođača.

Koliko su preparati za potenciju efikasni?

Za oko 88 % muškaraca lekovi za ED su efikasni u postizanju erekcije dovoljne za kvalitetno seksualno iskustvo.

Ali svi rezultati variraju od korisnika do korisnika. Recimo, muškarac sa oštećenim nervima ili arterijama od operacije prostate, ili dijabetičar, kardiovaskularni bolesnik, sigurno neće osetiti punu snagu leka.

Kod odredjenog procenata ljudi ni jedan od ovih lekova ne deluje(manje od 3%).

Za koliko brzo preparati za potenciju počinju da deluju?

Vreme delovanja tablete varira u rasponu od 15 do 60 minuta. Ni Kamagra ni Valif neće delovati ako ih uzimate posle jela, jer hrana blokira njihovu apsorbciju.

Sa druge strane Tadalis nema taj vid interakcije sa hranom, možete jesti i posle toga popiti tabletu.

Vreme delovanja određujete sa vremenom planiranih seksualnih aktivnosti. Tadalis i Apcalis su nešto bliži lekovima za erekciju „po potrebi“ dok kod ostalih je potrebno malo više planiranja.

Koje je pravilno korišćenje lekova za ED?

Često nam kupci dolaze sa tvrdnjama da na njih ti lekovi uopšte ne deluju. Ponekad je to jednostavno zbog pogrešne upotrebe.

Najveća zabluda je da ovi lekovi funkcionišu kao prekidač za paljenje i gašenje erekcije. Preparati za potenciju ne deluju dobro ako nema seksualne stimulacije.

Za to vreme trebalo bi da ste sa partnerom i u sred predigre. Nemojte popiti tabletu i sređivati poreze, prati sudove pa po završetku otići u spavaću sobu i očekivati da sve momentano bude spremno.

To ne funkcioniše tako.

Koliko dugo preparati za potenciju deluju?

Vreme potrebno za kompletno razlaganje tablete ili preparata u telu varira.

Puno delovanje možemo očekivati u trajanju negde od 4 sata pa u nekim slučajevima i duže od jednog dana (jače doze Tadalis tableta).

Svaka doza bi trebalo da bude dovoljna za pun ciklus tokom seksualnog iskustva, od erekcije do klimaksa.

Hoće li trajati i za drugu turu? Ne garantujemo. Ako imate seks više puta tokom dana, Tadalis ili Apcalis je rešenje za vas.

Preparati za potenciju -Nuspojave?

Najčešća neželjena dejstva koja se javljaju pri upotrebi lekova za ED po frekvenciji javljanja su:

 • glavobolja,
 • crvenilo u licu,
 • iritiran stomak,
 • zapušen nos,
 • infekcija urinarnog trakta,
 • problemi sa vidom,
 • proliv,
 • vrtoglavica i
 • osip.

Muškarac sa erekcijom dugotrajnijom od 4 sata bi trebalo da ode u bolnicu, u suprotnom postoji rizik od trajnih oštećenja.

Ni jedan lek za impotnciju nije bezbedan za korišćenje sa lekovima za srce na bazi nitrata, jer mogu izazvati nagli pad pritiska.

Lekovi koje mnogi muškarci koriste za urinarne infekcije, alfa blokatori, takođe mogu obarati pritisak, te se savetuje da ih uzimamo najmanje 4 sata pre ili posle lekova za ED.

Vaš lekar će možda startovati sa manjom dozom terapije za ED ako ste već na alfa blokatorima, ili će vam predložiti da pređete na tamsulosin (Flomax), koji slabije utiče na krvni pritisak.

Srčano zdravlje i erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija je često rani znak upozorenja postojeće kardiovaskularne bolesti, poput začepljenih arterija (arteroskleroze).

Često se dešava da ED predatira dijagnozu kardiovaskularne bolesti za bar nekoliko godina!

Nemamo dovoljno jake dokaze da započinjanjem zdravijeg načina života možemo izlečiti erektilne probleme, ali svakako ne može da škodi.

Odricanje od odgovornosti

Kao servis našim čitaocima, nikakav sadržaj na ovom sajtu ne sme biti korišćen kao zamena za savet lekara ili kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

BONUS TEKST

vodič za prirodne lekove i tretmane u borbi protiv Erektilne disfunkcije

prirodni lekovi za impotenciju

 Ako se borite i muku mučite sa postizanjem ili održavanjem erekcije, niste sami.

Svake godine više od 500000 muškaraca doživi erektilnu disfunkciju (ED).

Dobre vesti? Lako se leči i to stanje je često izlečivo.

Standardni tretmani uključuju injekcije, vakum pumpe, operacije, implantate i lekove  – poput Kamagre (sildenafil), Valifa (vardenafil) i Tadalisa (tadalafil).

Ali stanje erektilne disfunkcije se često auto dijagnostifikuje (sami sebi uspostavljamo dijagnozu, bez konsultacije lekara). Bez potrebe za skupim laboratorijskim testovima ili nespretnim razgovorom o seksualnim problemima sa lekarom.

Dakle, mnogi pojedinci sami, na svoju ruku radije započinju sa isprobavanjem niza prirodnih opcija lečenja za koje osobe sa ED-om izveštavaju kao brze i efikasne.

Neke od njih su:

 • Savetovanje
 • Akupunktura
 • Vitamini, dijetetski suplementi i biljna rešenja
 • Hrana i korigovanje ishrane
 • Promene u vođenju života
 • Vežba

Najbolji lek za potenciju i stanja koja erektilna disfunkcija nosi zavisi od samog njegovog uzroka.

Neki najčešći krivci za nastajanje ED, ili impotencije kako se nekad naziva, su:

 • Dijabetes
 • Srčana stanja i kardiovaskularna oboljenja
 • Faktori koje nosi način života, kao što su pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola i manjak vežbe i fizičke aktivnosti.
 • Stres i anksioznost
 • Depresija
 • Prekomerna telesna masa
 • Nizak nivo testosterona
 • Šlog
 • Povreda penisa
 • Neželjeni efekti pri upotrebi nekog leka

Zbog raznolikosti faktora koji doprinose erektilnoj disfunkciji, postoji mnogo načina za lečenje vaših simptoma.

U zavisnosti od vašeg specifičnog zdravstvenog stanja i istorije bolesti, različiti tretmani vam mogu odgovarati.

Uvek biste trebali razgovarati o rizicima i prednostima bilo kog novog režima lečenja sa pouzdanim medicinskim stručnjakom, bilo lekarom ili farmaceutom.

1. Sexualna ili terapija za parove (Savetovanje)

Ako stres, anksioznost, zabrinutost ili depresija doprinose vašim simptomima, terapija sa obučenim savetnikom ili terapeutom može vam pomoći da pojačate seksualnu želju i poboljšate radnu snagu i seksualne performanse.

Uz stručno vođstvo, možete naučiti alate za upravljanje stresom, bilo da je reč o vašem seksualnom životu, finansijama, poslu, vezama ili bilo čemu drugom.

2. Akupunktura

Akupunktura je tehnika drevne kineske medicine koja uključuje bezbolno umetanje veoma tankih, metalnih iglica na određene tačke tela (akupunkturne tačke) kako bi se oslobodila napetost i podstakao protok energije, ili ki (chi), kroz telo.

Postoji više naučnih ispitivanja koja pokazuju preliminarne dokaze da je, ako ga izvodi vešt lekar, akupunktura siguran i koristan tretman za mnoge različite poremećaje, uključujući potencijalno i erektilnu disfunkciju.

Studija iz 1999. godine objavljena u International Journal of Impotence Research otkrila je da akupunktura poboljšava kvalitet erekcije i ponovo uspostavlja seksualnu aktivnost kod 39% učesnika.

Tome u prilog govori i klinička studija iz 2003. godine da je 21 posto pacijenata koji se bore sa erektilnom disfunkcijom prijavilo poboljšane erekcije nakon punog toka akupunkturnim tretmanima.

Opšte je prihvaćeno da su rizici povezani sa akupunkturom mali.

Potrebna su dalja istraživanja kako bi se potvrdili njeni efekti, ali nema velike opasnosti od pokušaja.

3. Vitamini i Suplementi

Vitamini i suplementi se već dugi niz godina koriste u mnogim drugim kulturama kao lek za erektilnu disfunkciju.

Ali to ne znači da su njihove prednosti uvek dobro proučene – ili čak sigurne. Pazite na lažne tretmane ili potencijalno opasne suplemente.

Arginin

L – arginin je prirodno prisutna aminokiselina u našem telu koja pomaže povećanju proizvodnje azot oksida u organizmu.

Ovaj azot oksid pomaže da se krvni sudovi šire, što zauzvrat povećava dotok krvi u penis i tako olakšava erekciju.

Istraživanje pokazuje da 31 procenat muškaraca koji su imali nižu proizvodnju azot-oksida i doživeli erektilnu disfunkciju, primetili su poboljšanje seksualne performanse kada su uzimali oralni dodatak L-arginina.

U drugoj studiji iz 2003. godine, 80 % učesnika je videlo obnovljenu seksualnu sposobnost posle samo dva meseca, kada je suplement L – arginin kombinovan sa pikonogenom, drugim prirodnim dodatkom.

DHEA (Dehidroepiandrosteron)

Testosteron je osnovni i glavni hormon za normalnu seksualnu funkciju i libido (seksualni nagon).

Neki slučajevi erektilne disfunkcije se pripisuju niskim nivoima testosterona.

DHEA (dehidroepiandrosteron) je hormonski suplement koji se prodaje bez recepta, koji naše telo pretvara u estrogen i testosteron. Povećanje testosterona može potencijalno pomoći u ublažavanju simptoma erektilne disfunkcije.

DHEA je prirodni hormon koji stvaraju vaše nadbubrežne žlezde, a pokazalo se da muškarci sa niskim nivoom DHEA podložniji pojavi impotencije ili nekih drugih seksualnih problema.

U jednoj studiji iz 2009. godine, pacijenti koji su primili DHEA su u velikoj meri imali veće šanse za postizanje i održavanje erekcije od onih koji su uzimali placebo.

Iako su ovi rezultati obećavajući, istraživači se slažu da je potrebno više studija sa većim brojem podataka da bi se dodatno ispitao stepen prednosti i benefita korišćenja DHEA u vezi s erektilnom disfunkcijom.

Ženšen

Poznat kao „biljna Viagra“, ženšen se vekovima koristi za lečenje impotencije i muških seksualnih funkcija u Kini i generalno Aziji.

Kao i kod mnogih biljnih dodataka, istraživači se slažu da se za konačne dokaze mora obaviti više studija, različitih razmera i veličina uzorka.

Međutim, trenutna istraživanja na panak ženšenu (crveni ginseng) su izuzetno obećavajuća.

Johimbe

Ekstrakt iz kore afričkog drveta johimbe. Johimbe su lekari neretko preporučivali pacijentima koji pate od erektilne disfunkcije pre nego što su lekovi poput Kamagre, bili dostupni.

Uvek bi trebalo da razgovarate sa lekarom pre nego što uzmete nove suplemente, jer neki – na primer johimbe – znaju da izazivaju nervozu i glavobolju i mogu da čudno deluju sa drugim lekovima koje uzimate.

Iako neke male, ograničene studije pokazuju da Johimbe ima pozitivne efekte na probleme sa erekcijom, medicinski profesionalci ih baš često ne preporučuju za lečenje erektilne disfunkcije.

Barrenwort (Korov Napaljene Koze)

Korov biljke Barrenwort lat. Epimedium (u narodu poznat kao korov napaljenog jarca ili koze) se godinama koristi za lečenje seksualnih disfunkcija.

Neka istraživanja pokazuju da glavna komponenta, icariin, deluje slično uobičajenim lekovima koji se izdaju na recept za erektilnu disfunkciju, poput sildenafila (Kamagra).

Deluje tako što omogućava da krv lakše napuni arterije penisa i na taj način olakša erekciju. Ovaj kozji korov dostupan je bez recepta u obliku čaja, kapsula, praha i tableta.

Ostali biljni tretmani i dodaci, za koje se ponekad napominje da poboljšavaju erektilnu funkciju, uključuju ginkgo bilobu, rhodiola rosea-u, maku i ashvagandha-u.

Međutim, kao i mnoge alternativne terapije, malo je istraživanja koja bi potkrepila njihove tvrdnje.

Uvek se savetuje razgovor sa doktorom pre nego što počnete da uzimate prirodne lekove bez recepta, jer postoji rizik od štetnog delovanja prilikom upotrebe sa drugim lekovima i drugih neželjenih efekata koji često mogu biti jako neprijatni.

4. Hrana i Dijeta kao lek za potenciju

Vaskularno zdravlje, cirkulacija i prekomerna telesna masa, često su važni faktori za nastajanje impotencije.

Ako imate prekomernu telesnu masu, gubitak kilograma može biti od velike pomoći u borbi sa erektilnom disfunkcijom.

Stoga i ne čudi što mnogi ljudi prvo uvedu izmene u svojoj ishrani, kao sredstvo za ublažavanje simptoma erektilne disfunkcije i vraćanje konzistentnosti u postizanju erekcija.

Ali koja hrana pomaže erektilnoj disfunkciji? Pokušajte da dodate što više sledećih namirnica u svoju ishranu.

Sok od nara

Hronična stanja, poput bolesti srca i visokog krvnog pritiska često doprinose erektilnoj disfunkciji.

Nema čvrstih dokaza da će sok od nara ublažiti impotenciju.

Međutim, neka istraživanja pokazuju da konzumiranje soka bogatog antioksidansima može umanjiti rizik od tih osnovnih uzroka, uključujući i srčane bolesti i visoki krvni pritisak.

Nije retkost da lekari preporučuju pacijentima da piju sok od nara kao svojevrsnu pomoć opštem zdravlju organizma, a samim tim može pomoći i u erektilnoj disfunkciji.

Crna Čokolada

Loš protok krvi i cirkulacija kroz penis i genitalnu regiju, mogu doprineti erektilnoj disfunkciji.

Jedan od načina da povećate oba je konzumiranje antioksidanata koji se nazivaju flavonoidi, poput onih koji se nalaze u tamnoj čokoladi.

Ovi flavonoidi mogu takođe pomoći u snižavanju krvnog pritiska i smanjenju holesterola, dva faktora za koja se vrlo dobro zna da doprinose muškoj impotenciji.

Važno je napomenuti da bi trebalo da izbegavate mlečnu čokoladu zbog velike količine šećera i nedostatka korisnih flavonoida.

Pistaći

Studija iz 2011. godine pratila je efekte pistaća na pacijente koji pate od erektilne disfunkcije i otkrila je da oni koji su konzumirali dijetu baziranu na orašastim plodovima u trajanju od nekoliko nedelja, primetili su značajno poboljšanje svog seksualnog zdravlja.

Istraživači veruju da korist pistaća, u borbi sa problemima sa erekcijom, može biti posledica aminokiseline zvane arginin, za koju se od ranije zna da opušta krvne sudove, što rezultira povećanom cirkulacijom u penisu. Ukusni su i zdravi, ali izbegavajte slanu sortu.

Ostrige i Školjke

Sama narodna predanja kažu da su ostrige prirodni afrodizijak.

Jedan od razloga za ovakvu reputaciju leži u tome što su ostrige prepune cinka.

Njime su bogate i školjke, a cink ima značajnu ulogu u proizvodnji muškog hormona testosterona, koji je najvažniji hormon za muško seksualno zdravlje.

Lubenica

Lubenica je prepuna fitonutrijenata (uključujući i likopen), za koje se dobro zna da opuštaju krvne sudove i potpomažu erekcije.

Postoje brojne studije koje potkrepljuju tezu da lubenica ima veliki uticaj na seksualno zdravlje, poput one sa Texas A&M Univerziteta, u kojoj se ide tako daleko, da se navodi da je lubenica potencijalno alternativa svemoćnoj, na recept izdavanoj, Viagri.

Lisnati zeleniš i cvekla

Spanać, celer i cvekla mogu pomoći ublažavanju simptoma erektilne disfunkcije povećanjem cirkulacije zahvaljujući visokoj koncentraciji nitrata i antioksidanata.

Posebno se zna da sok od cvekle sadrži naročito veliku količinu nitrata.

Nitrati mogu pomoći u otvaranju krvnih sudova koji snabdevaju penis krvlju.

Verovali ili ne, današnji lekovi za erektilnu disfunkciju – kao što su sildenafil, Cialis ili Stakin – zasnivaju se na vazodilatativnim efektima nitrata, istim onim koje daje ovo povrće.

Paradajz i ružičasti grejpfrut

Paradajz i ružičasti grejpfrut prepuni su fitonutrijentima poput likopena, koji je odličan za cirkulaciju (čitaj,  dotok krvi do vašeg penisa).

Postoje pokazatelji da se likopen najbolje apsorbuje kada ga konzumirate s masnom hranom, tako da za najbolje rezultate pokušajte da ih dodate u salatu sa malo maslinovog ulja i avokada.

Kofein

Cirkulacija igra ogromnu ulogu u postizanju i održavanju erekcije. Imajući to u vidu, možda ćete se hteti pridržavati jutarnje šoljice kafe.

To je zato što postoje ozbilje indikacije da kofein koji se nalazi u kafi i čaju dovodi do povećanja cirkulacije.

Prema jednom istraživanju, osobe koje piju ekvivalent dve do tri šoljice kafe na dan, smanjile su verovatnoću od nastanka erektilne disfunkcije u određenom procentu u odnosu na one koji nisu pili kafu.

Jaja

Prema kliničkoj studiji Međunarodnog društva za seksualnu medicinu, nedostatak vitamina D može povećati rizik od erektilne disfunkcije.

Zašto?

Vitamin D je ključan u proizvodnji azot oksida. Bez dovoljno vitamina D, možda nećete proizvesti količinu azot oksida koja je potrebna vašim krvnim sudovima za optimalnu funkciju.

Sunce (UV B zračenje) je rešenje za nedostatak vitamina D, ali to nije uvek moguće pogotovo u sezonama sa ograničenim dnevnim svetom, poput zime ili krajevima koji su geografski bliže polovima.

Srećom, pacijenti mogu povećati unos vitamina D kroz hranu poput jaja, obogaćenog mleka i sira.

Kada jedete jaja, ne zaboravite žumance. Osamdesetih godina se konzumacija žumanceta smatrala pogrešnom, i govorilo se da žumance povećava holesterol i rizik od kardiovaskularnih oboljenja, a danas, sa novim saznanjima koje posedujemo, jasno je da su jaja među najzahvalnijim i najhranljivijim namirnicama.

Jabukovo Sirće

Ne postoje studije koje direktno ispituju uticaj jabukovog sirćeta na erektilnu disfunkciju.

Ali postoje dokazi da ono može smanjiti uticaj nekih stanja, koja uzrokuju poremećaj erekcije, uključujući gojaznost, visok holesterol i srčane bolesti.

Za najbolje rezultate pomešajte ne više od dve kašike jabukovog sirćeta u čaši vode, poželjno mlake i pijte pre jela jednom dnevno. Imajte na umu, međutim, da ima reputaciju pogoršanja kiseline u jednjaku.

Postoji mnogo namirnica koje mogu imati koristi po vaše vaskularno zdravlje, i zato morate po svaku cenu izbegavati one koji vam štete i uzrokuju erektilnu disfunkciju.

Neke druge namirnice koje možete da uključite u ishranu da biste ublažili simptome impotencije uključuju brusnice, jabuke, kikiriki, luk, čaj i crno vino.

Takođe postoje mnoge namirnice koje povećavaju rizik od impotencije.

Pogledajte ovaj spisak namirnica kako biste izbegli da minimizirate uticaj erektilne disfunkcije na vaš život.

Šećer

Postoji više razloga zbog kojih biste trebali razmisliti o izbegavanju šećera kao sredstva za lečenje i sprečavanje erektilne disfunkcije.

Prvo, prekomerna težina ima ključan doprinos pri razvoju erektilne disfunkcije, a smanjenje količine šećera u vašoj ishrani odličan je korak u održavanju vitkijeg struka i zdravije linije.

Drugo, istraživanje i klinička ispitivanja pokazuju da potrošnja šećera može sniziti nivo testosterona za 25 posto u trajanju do dva sata.

Nizak nivo testosterona u telu čini mnogo težim postizanje i održavanje erekcije.

I treće, tu je uobičajeni pad šećera – kada nivo energije padne posle visokog unosa šećera (kada se prejedete pa nastupi tzv. Insulinski šok).

Ako treba da pojedete nešto slatko, pokušajte se pridržavati prirodnih šećera poput onih u voću i medu.

Veštački zaslađivači i slatki sokovi

Kompletna medicinska zajednica polako ali sigurno počinje da shvata vezu između veštačkih zaslađivača i dijabetesa i gojaznosti.

Gojaznost i dijabetes su ogromni faktori u nastajanju problema sa erekcijom i seksualnih tegoba.

Nezdrave masti

Poput šećera, dijeta sa visokim postotkom zasićenih, nezdravih masti može imati poguban uticaj po seksualno zdravlje, jer svojim delovanjem dovodi do zapušenja arterija i smanjenja nivoa testosterona u telu.

5. Promene u načinu vođenja života

Ispod se nalazi lista svih bitnijih životnih promena koje možete uvesti ne bi li pomogli svom organizmu da reši problem erektilne disfunkcije i povrati homeostazu.

 • Prestanite sa pušenjem
 • Smanjite unos alkoholnih pića
 • Više vežbajte, uključujući i Kegel vežbe
 • Spavajte bolje
 • Meditirajte

Pušenje sužava krvne sudove i smanjuje cirkulaciju, i to sve pored njegove veze sa karcinomom pluća i drugim zdravstvenim problemima.

Alkohol je depresiv i ima strašan uticaj na centralni nervni sistem, što može otežati postizanje uzbuđenja.

Povećavanje vežbanja i uvođenje redovnih treninga ima suprotan efekat. Može da poveća testosteron i poboljša protok krvi kroz nekoliko mehanizama, uključujući prirodno povećanje azot oksida.

Dobijanje dovoljno kvalitetnog sna pokreće oslobađanje testosterona i drugih hormona koji poboljšavaju seksualnu funkciju. Dovoljno sna takođe ubrzava vaš metabolizam, što olakšava postizanje i održavanje zdrave telesne mase, pogledajte sve detalje ove veze u studiji u Međunarodnom časopisu za gojaznost.

Svaka tehnika koja smanjuje stres može vam pomoći da olakša simptome erektilne disfunkcije, stoga je svakako probajte, ništa vas ne košta. To može biti joga, meditacija, vožnja bicikla, šetnja… nije bitno. Ove promene su deo zdravog načina života bez obzira.

Koji su najefektivniji preparati za potenciju ili tretman za lečenje Erektilne Disfunkcije?

To sve zavisi. Pre nego što isprobate nove metode lečenja, obratite se svom lekaru ili farmaceutu i ako se vaše stanje ne poboljšava korišćenjem prirodnih lekova.

Zapamtite, američka uprava za hranu i lekove (FDA) ne reguliše prirodne tretmane poput bilja i dijetetskih suplemenata.

Uvek kupujte od pouzdanog i uglednog izvora i imajte na umu potencijalne rizike i nuspojave.

Postoje mnogi popularni lekovi na recept koji dokazano delotvorno ublažavaju vaše simptome i vraćaju vas do vrhunca seksualnog zdravlja.

Na primer, možete pitati svog lekara o Cialisu, Levitri, Stendri, Staksinu, Viagri ili generičkoj tableti sildenafila.

Vaš primarni lekar je obično prvi lekar koga ćete videti radi zdravstvene procene seksualnog stanja kod muškaraca.

Međutim, ukoliko je to potrebno mogu vas uputiti kod specijalista urologije ili endokrinologije.

Bez obzira da li se odlučili, u konsultaciji sa svojim lekarom, da idete direktno na lekove koji se izdaju na recept ili isprobate neke prirodne lekove, imajte na umu da je erektilna disfunkcija uobičajeno stanje, vrlo

često kod muškaraca, i koje se vrlo uspešno leči. Uz malo truda i nekoliko pokušaja, verovatno ćete vrlo brzo naći lek za potenciju i za lečenje ED koji deluje za vas.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 26 votes
Brand Name
dizalica.rs
Product Name
Preparati za potenciju
Price
RSD 599
Product Availability
Available in Stock