Preparati za žene – Preparati za potenciju zena

Preparati za potenciju zena:
Lovegra tablete preparati za potenciju

spanska musica preparati za ženeblack widow kapi za žene

preparati za potenciju zena

Slab nagon za seksom kod žena se javlja iz više razloga, neki od njih su zdravstveno medicinskog porekla, emotivnog ili psihološkog porekla ili usled stresa na poslu ili u porodici.

Dobra vest je da kada ustanovite uzrok niskog libida, lakše će vam biti da se usredsredite na to kako da taj problem rešite i adekvatno ga izlečite.

Nije neobično da parovi upadnu u kolotečinu i izgube seksualni nagon. Prema podacima koji su dostupni u JAMA-i (Žurnal Američke Medicinske Asocijacije), u heteroseksualnim brakovima i vezama,  žena je ta koja češće ima nizak libido.

To je nešto što vezu ili brak može staviti pod velikim opterećenjem, čak ih dovesti i u pitanje. Prioritet je brzo rešenje problema, kako bi vi i vaš partner povratili zdrav seksualni život.

Preparati za potenciju zena – Simptomi

Medicinski termin koji se koristi za nizak libido je poremećaj hipoaktivne seksualne želje (HSDD), iako je prisutna u javnosti debata, da li bi trebalo nedostatak želje za seksom kod ženske osobe nazivati poremećajem.

Istraživanja su pokazala da se ženski libido u mnogome razlikuje od libida muškarca i da žene same po sebi imaju niži libido i ređe razmišljaju o seksu od muškaraca.

Prema Dijagnostičkom i Statističkom Vodiču za Mentalne Poremećaje (DSM – 5) kojim se vode svi zdravstveni profesionalci koji se bave mentalnim zdravljem, nedostatak seksualne želje bi morao da se popne na nivo gde bi značajno uznemiravao ženu, gde bi uticao na njenu vezu ili samopouzdanje i to sve u trajanju od 3 ili više meseci. Neki simptomi HSDD-a su:

 • Otežano indukovanje zadovoljstva seksualnim putem ili genitalnom stimulacijom
 • Nezainteresovanost za upuštanje u seks
 • Gubitak interesa za bilo kakvu seksualnu aktivnost
 • Slabe ili nepostojeće seksualne fantazije ili misli

Uzroci

Veoma je važno naglasiti da određene promene u seksualnoj želji i apetitima su savršeno normalne i zdrave.

Takođe, mnogo je drugih faktora koji dovode do smanjenja seksualne želje koje baš i ne bismo mogli da karakterišemo kao HSDD.

Da biste isključili prisustvo HSDD-a, konsultujte vašeg lekara kako bi identifikovali potencijalne uzroke. Kao i ustanovili adekvatne metode lečenja.

Kako specifični testovi za dijagnostifikovanje HSSD-a ne postoje, vaš lekar će morati da se upozna sa svim simptomima koji vas muče. Kako bi razumeo bolje o čemu se tačno radi i koliko je ugroženo vaše zdravlje i zdravlje vaše veze nedostatkom seksa.

 Medicinski Faktori

U nekim slučajevima, određena medicinska stanja i bolesti mogu biti zaslužna za nizak libido.

Sledeća stanja i lekovi su potencijalno opasni po vaš libido:

 • Antidepresivi
 • Ako ste gojazni ili debeli
 • Lekovi za krvni pritisak
 • Hronična zdravstvena stanja kao što su dijabetes, hipotiroidizam, artritis, anemia, kardiovaskularna oboljenja, ili endokrini ili neurološki poremećaji
 • Hroničan ili fizički bol, koji može biti u vezi sa nekom bolešću ili stanjem
 • Stanja, poput vulvodinije, koja čini seksualno iskustvo izuzetno bolnim
 • Depresija i anksiozni poremećaji
 • Smanjen protok krvi u vaginu i uterus
 • Hormonska deficijencija, hormonski poremećaji ili niski nivoi testosterona
 • Inkontinencija
 • Povreda krvnih sudova ili nervnih završetaka posle histerektomije ili neke druge operativne metode polnih organa
 • Menopauza, trudnoća ili dojenje

U slučajevima gde lekovi, poput antidepresiva, uzrokuju smanjenje seksualnog nagona, vaš lekar će najverovatnije preporučiti promenu lekova. I krenuti u potragu za alternativom sa manje nuspojava.

Nikako ne prekidajte terapiju bez prethodnog informisanja i saglasnosti vašeg lekara.

Lični Faktori

Stres kojim smo svakodnevno preokupirani i izloženi ima ogroman uticaj na libido.

Mnoge žene, npr, imaju smanjenu želju za seksom posle porođaja iz prostog razloga, poput premora i prezauzetosti, ili zato što se više fokusiraju na decu nego na sebe i svoj brak.

Ukoliko je i vaše telo pretrpelo neke promene posle porođaja, ugojili ste se, imate ožiljke i sl., to takođe može imati uticaja na libido, hteli vi to da priznate ili ne.

Stres na poslu ima negativne uticaje na libido, posebno ako posle posla imate obaveze kuvanja i spremanja za porodicom.

Do kraja dana, nije vam ni do čega, samo do spavanja, seks vam ni ne pada na pamet.

A ako još dodatno pokušavate da se borite sa stresom cigarama, alkoholom ili drogama, legalnim ili ilegalnim, to tek ima pogubne uticaje na vaš libido.

Faktori Bazirani na Vezi

Jedan od najjačih faktora koji utiče na seksualnu želju žene je sam kvalitet njene veze i povezanost sa svojim partnerom.  Problemi koji se mogu mešati u vaš seksualni život uključuju:

 • Želja da kaznite ili kontrolišete muža ili dečka tako što ćete se uzdržavati od seksa
 • Nevera
 • Dugotrajni problemi, svađe, prebacivanja i preziri
 • Balans moći unutar veze

Treatman za Nizak Libido kod Žena

Kada ste pravilno, uz pomoć vašeg lekara, identifikovali probleme koji doprinose vašem niskom libidu, možete početi sa lečenjem. U sledeća dva reda imate navedene sve tipove intervencija koje vam lekar može predložiti ili prepisati za povećanje libida.

Ne-Farmakološki – Preparati za potenciju zena:

 • Smanjenje stresa
 • Bihevioralna terapija
 • Menjanje loših navika
 • Vežbanje
 • Smanjenje telesne mase
 • Bračno savetovanje
 • Individualna terapija
 • Bolja komunikacija sa supružnikom ili partnerom

Farmakološki – Preparati za potenciju zena:

 • Eros-CTD uređaj
 • O-Shot
 • Addyi (flibanserin)
 • Testosteron krema
 • Estrogen flaster ili pilula
 • Vaginalni lubrikanti

Terapija i Životne Promene

Ako se ispostavi da su problemi stres ili problemi u vezi, postoji nekoliko rešenja koji bi vam mogli biti od koristi.

Vaš lekar će vam možda predložiti savetovanje kako bi došli do plana (idealno sa partnerom koji učestvuje u procesu) kako da prevaziđete sve probleme koji mogu imati uticaja na vašu vezu.

Tu je krucijalno važno da vi i vaš partner u saradnji sa vašim terapeutom delujete i radite kao tim kako bi što pre i što bolje rešili problem.

Terapeut će vam pomoći da uspostavite bolju komunikaciju sa vašim partnerom i eventualno predložiti određene seksualne tehnike koje biste mogli iskoristiti za obogaćivanje vaše seksualne veze i zadovoljnijeg iskustva.

Promene u vođenju života, kao što je redovno vežbanje, obazrivost, meditacija, zahvalnost, izbacivanje duvana i alkohola, odvajanje vremena za intimu i seksualne eksperimente (igračke, dildoi, nove poze, gluma u krevetu…) mogu pomoći u eliminaciji stresa i poboljšanju libida.

Medicinske Intervencije

Nizak seksualni nagon se može lečiti i putem lekova, iako, nažalost, medicinske intervencije kod žena nisu ni izbliza efikasne kao kod muškaraca.

Zbog smanjenja protoka krvi u vaginu, mnoge pre i post menopauzalne žene dožive značajne promene u nivoima estrogena u organizmu.

Ukoliko se utvrdi da nizak nivo estrogena dovodi do HSDD simptoma, onda će vaš lekar da uvede estrogen suplementaciju koristeći kreme, supozitorije ili prsten koji oslobađa dozirano estrogen u vagini bez neželjenih efekata koje ima estrogen pilula.

Injekcija po imenu O-Shot, rastvor plazme koji medicinski radnik, profesionalac ubrizgava direktno u vaginu, takođe dovodi do povećanja protoka krvi kroz genitalnu regiju. Procedura je i dalje nova i nije odobrena od strane FDA (Agencija za Hranu i Lekove) ali obećava.

Uređaj za Eros klitoralnu terapiju, ili Eros – CTD, je mala vakum pumpa za žene koja staje u ruku. Ima malu plastičnu čašicu na vrhu, koja se može skinuti, kojom se prokrvljuje klitoris i ceo region uz pomoć vakuma. Eros Terapiju je odobrio FDA u Aprilu 2000. za lečenje poremećaja seksualnog uzbuđenja i orgazama. Cena uređaja je oko 400 dolara i može se kupiti uz recept vašeg lekara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još jedna mogućnost lečenja je pilula po imenu Addyi (flibanserin), koja je zapravo oralna tableta koja se izdaje na recept i deluje direktno na hemiju mozga povećavajući seksualnu želju.  Ipak, treba napomenuti da ova tableta ima neke nuspojave poput niskog pritiska, padanja u nesvest i vrtoglavica. Pre upotrebe, posavetujte se sa vašim lekarom ili farmaceutom.

Odricanje

Naš sajt koristi samo visoko kvalitetne i proverene izvore, uključujući revidirane studije kako bi potkrepila sve činjenice u svojim tekstovima. Pročitajte naš editorialni proces kako bi se bolje upoznali sa tim kako je naš sadržaj uvek tačan, pouzdan i može mu se verovati.

Summary
Preparati za potenciju zena - Vrste, cene i prodaja - dizlica.rs
Article Name
Preparati za potenciju zena - Vrste, cene i prodaja - dizlica.rs
Description
Preparati za potenciju zena - Kompletne informacije - Koji su najbolji preparati i tablete za žene? - Vrste cene i prodaja originalnih proizvoda.
Author